Ventura Sport wint van NIO

0
216

korfbal_tcm79-34322STRIJEN – De op papier lastige thuiswedstrijd tegen NIO is gewonnen door Ventura Sport met 18-11. De uitslag doet vermoeden dat het een makkelijke overwinning was voor de thuisploeg, echter moest er hard geknokt worden voor de 2 punten. Door de overwinning nestelt Ventura Sport zich op de 2e plaats op de ranglijst.

Het was een chaotische wedstrijd met een tegenstander die erg veel druk naar binnen had. Hierop had Ventura Sport niet direct een goed antwoord, waardoor er veel overtredingen werden gemaakt. Ondanks dat wist Ventura Sport wel de goede kant van de score te pakken, via een 2-0 voorsprong liep de WRS Group of Companies brigade uit naar een 6-2 voorsprong. Beide ploegen misten 2 strafworpen en dat gecombineerd met het missen van kansen aan de kant van NIO, kon Ventura Sport relatief makkelijk de rust behalen met een 10-5 voorsprong.

In de rust werd er afgesproken om het steunpunt eruit te halen in de verdediging. Waardoor het aanvalsspel van NIO werd plat gelegd, zonder lukte het ze niet echt meer om goede aanvallen op te zetten. NIO wist namelijk geen enkel schot van afstand te scoren afgelopen zaterdag, de doelpunten kwamen vooral via doorloopballen, korte kansen en vrije ballen. Ventura Sport bouwde rustig de voorsprong uit via een 13-5 tussenstand naar 16-7. Met nog een kwartier te spelen was het 18-8 en de wedstrijd was eigenlijk wel gespeeld. Het laatste kwartier wist de ploeg van trainer Arthur Buitendijk niet meer te scoren, door nog een aantal keer te scoren wist NIO de schade te beperken tot 18-11.

De spelers van Ventura Sport liepen met een negatief gevoel het veld af, aangezien er de laatste 15 minuten niet meer was gescoord. Maar al met al bleven de punten in Strijen en door 18 doelpunten te maken zullen er nog wel meer punten gaan volgen. De komende 3 weken staan er belangrijke wedstrijden op het programma, waarin Ventura Sport zich zal moeten bewijzen wil het mee blijven doen om de bovenste plekken op de ranglijst. A.s. zaterdag speelt Ventura Sport uit tegen Blauw Wit uit Kloetinge. De wedstrijd begint om 16.00 uur in Goes.

Doelpuntenmakers: Jonah Sanderse 5, Lennert Leunis 4, Annemieke Leunis 3, Siebe Buitendijk 2, Marlissa Seton/Naidja van Aelst/Arnold in’t Veld en Jolien Berrevoets 1. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.