Boswachter Bootcamp op natuureiland Tiengemeten

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Tiengemeten – Op natuureiland Tiengemeten is op veel manieren te genieten van de natuur. Gezinnen met kinderen komen vaak naar Speelnatuur van OERRR voor een dagje ravotten in de 4,5 hectare natuurterrein. Vanaf nu is er ook een wandelroute met stoere opdrachten voor gezinnen met kinderen in de leeftijd tot ±9 jaar: de Boswachter Bootcamp.

Kleine boswachters in de dop worden uitgedaagd met actieve natuuropdrachten, zoals de fit-test en lopen op blote voeten. De Boswachter Bootcamp duurt, afhankelijk van de groepsgrootte, ongeveer anderhalf uur en is verkrijgbaar in het Bezoekerscentrum op het eiland. 

Om kinderen meer te betrekken bij de natuur, ontwikkelt Natuurmonumenten speciale programma’s, zoals de Boswachters Bootcamp. Tijdens deze wandeling krijgen de kinderen acht opdrachten die ze op de route kunnen uitvoeren. In het Bezoekerscentrum ontvangen ze een stoere tas met de opdrachten, route en benodigdheden voor de opdrachten. In eigen tempo is de wandeling af te leggen.

Voor deze wandeling betalen leden van Natuurmonumenten/OERRR € 20,00 per tas en niet-leden: € 25,00. Daarnaast wordt een borg gevraagd van € 5,00. Eén tas is geschikt voor vijf personen, waarvan minimaal één volwassene. Reserveren voor de Boswachter Bootcamp is niet mogelijk.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.