De kleurrijke glas-in-loodramen van het voormalig gemeentehuis Strijen zijn opgeknapt

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Strijen – De kleurrijke glas-in-loodramen van het voormalig gemeentehuis, die zijn ontworpen door de bekende stijlkunstenaar Vilmos Huszar, zijn onlangs gerestaureerd. Dit was nodig vanwege de matige onderhoudsconditie van het lood.

In het gebouw aan de Kerkstraat 54 in Strijen zijn nu Overwater Grondbeleid Adviesbureau en Overwater Rentmeesterskantoor gevestigd, maar bij de verkoop van het oude gemeentehuis is destijds besloten dat de gemeente eigenaar blijft van enkele bijzondere elementen in de voormalige raadzaal en toren.

Het oude gemeentehuis is aangewezen als rijksmonument en van architectuur- en kunsthistorisch belang vanwege de voor de bouwtijd karakteristieke vormgeving en detaillering. Ook de aanwezigheid van de glas-in-loodvensters die door een vooraanstaand kunstenaar zijn ontworpen, heeft bijgedragen aan het verkrijgen van deze status.

Op de foto ziet u Cor van Zadelhoff (Overmeester Rentmeesterskantoor), wethouder Geràldo Janssen (gemeente Strijen) en Diana Frikkee (Overwater Grondbeleid Adviesbureau).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren