Vanaf maandag 11 november voert de provincie groot onderhoud uit aan de N489.

346
Foto Provincie Zuid Holland

De provincie voert groot onderhoud uit aan de N489. De planning is gewijzigd vanwege vleermuizen tussen de N488 en de Westdijk. Vanaf maandag 11 november 2019 worden sommige werkzaamheden ook overdag uitgevoerd.

Dagafsluitingen

Vanaf maandag 11 november tot en met vrijdag 15 november is de N489 vanaf de Rotonde bij het RAD tot aan de Van Koetsveldlaan tussen 09.00 uur en 16.00 uur afgesloten voor het verkeer.

Nachtafsluitingen

Vanaf maandag 28 oktober tot en met 16 november is de N489 vanaf de kruising Raadhuislaan/Doesburgerweg tot aan de N217 tussen 20.00 uur en 06.00 uur afgesloten voor het verkeer.

Vanaf maandag 18 november tot en met zaterdag 23 november is de N489 vanaf de kruising Westdijk/Maasdijk tot aan de kruising Doesburgerweg/Raadhuislaan tussen 20.00 uur en 06.00 uur afgesloten voor het verkeer.

Weekendafsluitingen

Vanaf zaterdag 30 november 07.30 uur tot zondag 1 december 17.30 uur en vanaf zaterdag 7 december 07.30 uur tot zondag 8 december 17.30 uur is de N489 vanaf de kruising Botweg/Smidsweg tot en met de kruising Westdijk/Maasdijk afgesloten voor het verkeer afgesloten.

Reserveweekend

Als de werkzaamheden aan de N489 vanaf de kruising Botweg/Smidsweg tot en met de kruising Westdijk/Maasdijk door slecht weer uitlopen, dan worden de werkzaamheden in het reserveweekend uitgevoerd. Het reserveweekend is van zaterdag 14 december 07.30 uur tot zondag 15 december 17.30 uur.

Bereikbaarheid en omleidingen

Tijdens de dag-, nacht- en weekendafsluitingen wordt het verkeer omgeleid via de A29, N217 en via de A29, N487 en N488. De omleidingsroutes staan met gele verkeersborden aangegeven. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden. Hulpdiensten kunnen bewoners en bedrijven te allen tijde bereiken.

Planning door vleermuizen gewijzigd

In voorbereiding op het groot onderhoud is een flora en fauna onderzoek gedaan. Tijdens dit onderzoek zijn geen vleermuizen ontdekt. Toch zijn er tijdens de werkzaamheden vleermuizen gezien langs de weg tussen de N488 en de Westdijk tijdens een controle van een ecoloog. De vleermuis is een beschermde soort en mag niet gestoord worden. De bouwlampen die nodig zijn om de werkzaamheden ’s nachts uit te voeren, zijn niet goed voor de vleermuizen. Daarom voeren we de werkzaamheden aan de weg tussen de N488 en de Westdijk overdag uit.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.