Leerlingen van IKC De Schelf leggen verkeersexamen af

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Groep 8 leerlingen leggen verkeersexamen af (foto: IKC De Schelf)

‘s-Gravendeel – In de stromende regen legden de leerlingen van groep 8 van IKC De Schelf op woensdag 19 mei het Veilig Verkeer Nederland Verkeersexamen af. 

Het examen bestaat uit twee delen: theorie en praktijk. Het theoretisch examen werd ’s morgens op school afgelegd: 25 vragen over de meest uiteenlopende verkeerssituaties. Aansluitend aan dit examen vond het praktische gedeelte plaats. Met dit jaar een extra hindernis: onophoudelijke regen! De leerlingen fietsten een route door het ’s-Gravendeelse dorp en onderweg werden zij beoordeeld op hun fietsgedrag door medewerkers van Veilig Verkeer Nederland en vrijwilligers van IKC De Schelf. 

Eerder deze maand stond de dode hoek op de agenda: Hoe blijf je uit de dode hoek?! Meester Mark vertelt: “Er staat op die dag een vrachtwagen op het schoolplein en de leerlingen ervaren zelf wat een chauffeur ziet, en vooral ook wat hij niet ziet. Met dit soort lessen bereiden we de leerlingen zo goed mogelijk voor op hun volgende stap: de middelbare school. Veel van onze leerlingen fietsen na de zomervakantie naar hun nieuwe scholen in onder andere Oud-Beijerland, Klaaswaal en Dordrecht en dit soort praktisch verkeersonderwijs helpt hen met vertrouwen de weg op te gaan.”    

Veilig Verkeer Nederland organiseert het VVN Verkeersexamen al meer dan 85 jaar. Goede verkeerseducatie vergroot de verkeersveiligheid en verkeersvaardigheid van kinderen. IKC De Schelf herkent zich hierin en volgt het volledige verkeersprogramma in alle groepen. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren