1e bekerduel FC Binnenmaas tegen 4e klasser FIOS gewonnen

Achthuizen – FC Binnenmaas heeft afgelopen zaterdag in Achthuizen zijn eerste bekerwedstrijd tegen de zaterdag 4e klasser FIOS met 7-0 gewonnen.

Binnenmaas ging furieus van start en van begin af aan zette het veel druk op de tegenstander. Dit resulteerde in heel veel kansen. Alleen al in het eerste kwartier van de wedstrijd waren er al zes goede kansen op een doelpunt. Helaas stond het vizier nog niet helemaal op scherp, aangezien van deze kansen er maar één werd benut. Na een overtreding in het strafschopgebied op Riccardo Wijsbroek was het aanvoerder Johnny Maijers, die in de 5e minuut de penalty benutte, 0-1.

Ondanks dat de kansen bleven komen, duurde het tot de 42eminuut voordat het 0-2 werd. Op aangeven van Michael Mathilda was het Kevin Kuijer die scoorde. Dit was tevens de ruststand. Na de rust een zelfde spelbeeld een dominant spelend Binnenmaas, dat veel kansen creëerde, maar heel lang niet wist te scoren. Vanaf de 75e minuut kwam daar echter verandering in en ging de doelpuntenmachine draaien. Op aangeven van Kevin Kuijer was het Lars Brinkman die 0-3 scoorde. Twee minuten later scoorde Kevin Kuijer zelf de 0-4.In de 81e minuut was het weer Lars Brinkman, die uit een voorzet van Ricardo van der Stoep 0-5 scoorde.

In de 83escoorde Kevin Kuijer, na een assist van Sven Post zijn 3edoelpunt van de middag, 0-6. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd in de 88e minuut gescoord. Na een overtreding op Lars Brinkman binnen het 16-metergebied was het wederom John Maijers, die vanuit een penalty de eindstand bepaalde op 0-7.

De volgende bekerwedstrijd van FC Binnenmaas is komende zaterdag. Dan speelt FC Binnenmaas thuis tegen Barendrecht 2.

Het 2e elftal heeft zaterdag ook zijn eerste bekerwedstrijd gespeeld. In een uitwedstrijd tegen Barendrecht 4 werd met 5-3 verloren.