OSV Oud-Beijerland laat zich niet verrassen in Goudswaard

5 Min Read

Goudswaard – OSV Oud-Beijerland heeft zaterdag ook de tweede bekerwedstrijd tegen Goudswaardse Boys gewonnen. Op sportpark “De Koorenaar” zegevierde de Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal, na een 0-0 ruststand, met 0-2 over de streekgenoot.

Het team van trainer Leo Tol bewaarde goede herinneringen aan de laatste ontmoeting met de bezoekers op de eigen (schitterende) grasmat. Het zegevierde immers in november 2017 nog met 2-1. De bezoekers hadden zich dan ook goed voorbereid. Vanaf de aftrap nam OSV het initiatief en hield al combinerend de druk op de GWB-verdediging. Daar stond vanmiddag echter in de persoon van Bryan Huijzers een geweldenaar tussen de palen, die het de OSV-voorwaartsen knap lastig wist te maken. In de 27e min. had de doelman echter de hulp van Wesley van Gijzen nodig om een inzet van Marco van Daalen van de doellijn te halen. Doelpunten bleven in de eerste helft evenwel uit. In de tweede helft gingen de bezoekers verder in hun jacht naar een doelpunt. Het was Youri van Ruiven, die in de 47e min. na een soloactie vanaf de achterlijn Jan Jaspers wist te bereiken, die echter van dichtbij GWB-doelman Bryan Huijzers in de weg zag liggen. Maar 3 minuten later moest de doelman zich dan toch gewonnen geven, toen diezelfde Jan Jaspers uit een voorzet van Shurnel François van dichtbij wel trefzeker was: 0-1. De spanning bleef in de wedstrijd, omdat OSV verzuimde verder afstand te nemen. De thuisploeg was in de 77e min. zelfs dicht bij de gelijkmaker, toen Robin Verhoeven – na een slordigheidje in de OSV-verdediging – ineens voor OSV-doelman Tom Kukler kon opduiken. De doelman reageerde echter attent. Twee minuten later beslisten de bezoekers het duel. Opnieuw was het Jan Jaspers, die een voorzet van Shurnel François wist af te ronden: 0-2. Na 90 minuten maakte arbiter Giovanni Verhoeve uit Barendrecht een einde aan een – uit oogpunt van de neutrale toeschouwer – vermakelijk en sportief duel.

Komende zaterdag 15 september speelt OSV op sportcomplex “Olympia” de derde en laatste bekerwedstrijd tegen SNS, dat vandaag met 1-1 de punten deelde bij FC IJsselmonde. Goudswaardse Boys ziet FC IJsselmonde op sportpark “De Koorenaar” op bezoek komen.

Goudswaardse Boys – OSV Oud-Beijerland 0-2 (0-0): 50. Jan Jaspers 0-1; 79. Jan Jaspers 0-2.

Goudswaardse Boys: Bryan Huijzers –– Ricardo Bisdom, Johan Bestebreur, Wesley van Gijzen en Leon van der Slot –– Nardo Tol, Thomas Keijzer, Ricardo Hoogwerf en Patrick van Duijl –– Robin Verhoeven en Thomas van Peperstraten.

OSV Oud-Beijerland: Tom Kukler –– Jock de Burgo, Loek Visser (81. Wesley Koedam), Ricardo Danning en Youri van Ruiven –– David Pieters, Ilyas Edir (74. Thomas Lagerweij) en Stephan Baaij –– Marco van Daalen, Jan Jaspers en Shurnel François (81. John van Tiggelen).

De tweede selectie van OSV kwam vanmiddag voor de beker in actie op sportpark De Kikkershoek tegen SHO 3. Het team van trainer Peter Boon zag de rust ingaan met een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Nicolas Pane, die vlak voor het rustsignaal van arbiter Julia van Es attent reageerde op een pass van Rory Goudswaard. In de tweede helft toonden de bezoekers zich effectiever in het maken van doelpunten. Zo profiteerde Philip Barel eerst van een foutje in de SHO-verdediging (0-2) en wist hij vervolgens ook de 0-3 binnen te schieten. Tien minuten voor tijd was het Nicolas Pane, die de eindstand op 0-4 wist te bepalen. Komende zaterdag 15 september treft OSV 2 op sportcomplex “Olympia” om 12.00u. Nieuwenhoorn 3 – dat vandaag met 3-0 verloor bij Spirit 3 en komende dinsdagavond eerst nog SHO op bezoek ziet komen – als tegenstander in de derde bekerronde.

SHO (3) – OSV Oud-Beijerland (2) 0-4 (0-1): Nicolas Pane 0-1; Philip Barel 0-2; Philip Barel 0-3; Nicolas Pane 0-4.

OSV Oud-Beijerland: Roeland de Vries –– Mitchell Dirckx (70. Patrick Schilperoord), Koen Scheurwater, Lars Lijten en Bas Koelemeijer –– Edwin den Hoed, Tim Wiendels (65. Gert-Jan de Jong) en Nick van Dijk (30. Remi Smulders) –– Philip Barel, Rory Goudswaard (46. Alex Munvaneza) en Nicolas Pane.

Vandaag ontbraken o.a. Jordi van Marion en Patrick Korpel wegens een blessure en Matthijs Boon wegens ziekte.