Steun de stichting Kunstbus – Kunst en Cultuur op locatie

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Ankie de Groot - Winkelman

HOEKSCHE WAARD – Stichting KUNSTBUS gaat Kunst en Cultuur brengen bij de mensen op locatie kunst is immers van iedereen

KUNSTBUS Missie

Kunst en cultuur vervullen een belangrijke rol in de samenleving. Eigenschappen die vaak met kunst in verband worden gebracht zijn zelfkennis, zelfontplooiing, morele ontwikkeling en inzicht in ‘de ander’ of ‘de samenleving’. Deze eigenschappen hebben te maken met de reflectiviteit en de verbeeldingskracht van kunst. Via kunst leren we de wereld, onszelf en de ander vanuit verschillende gezichtspunten kennen en verstaan. Stichting KUNSTBUS wil bijdragen aan een maatschappelijk klimaat waar aandacht voor menselijkheid en eigenheid centraal staat. Wij zien in de praktijk dat het cultuurparticipatie, sociale cohesie, inzicht, inspiratie en verdieping met zich meebrengt.

KUNSTBUS Visie

Omdat wij ervaren dat kunst voor iedereen meer kleur aan het leven kan geven, willen we het beoefenen en beleven ervan voor iedereen toegankelijk(er) maken. JUIST voor mensen met een lichamelijke, geestelijke, verstandelijke en/of financiële beperking en ongeacht culturele achtergrond. Met onze KUNSTBUS maken wij een ondersteunend en indien nodig laagdrempelig Kunst en Cultuur aanbod zichtbaar. Professionele kunstenaars zijn bij ons aangesloten. Zij voldoen aan onze criteria: gediplomeerd, professioneel, toegankelijk, origineel, betrouwbaar, ondernemend, en niet op de laatste plaats inlevend. Wij bemiddelen tussen vraag en aanbod en maken de activiteit op maat voor de instellingen en stichtingen.

KUNSTBUS Doelstelling

Zoals sporten bijdraagt aan een goede lichamelijke conditie, zo stimuleert kunst de persoonlijke groei, en de gezondheid van het brein. Of je dat nu doet als bewonderaar of maker. Door vele onderzoeken is dit allang bewezen. Maar: net zoals lang nog niet alle sportaccommodaties toegankelijk zijn voor iedereen, zo is kunst ook niet voor iedereen bereikbaar.

En dat willen wij veranderen! Samen kunst beoefenen, bewonderen en ervaren daar draait het om bij stichting KUNSTBUS. Wij verkondigen de boodschap hoe bijzonder het is om te ontdekken dat een beperking ook een rijke inspiratiebron kan zijn.

Stichting KUSTBUS wil inspelen op de wensen en behoeften van zowel de deelnemers als de locale kunstenaars, van het culturele aanbod en hiermee de maatschappelijke rol van de kunst en cultuur versterken. Deze twee doelgroepen samenbrengen levert volgens de ervaring van Stichting KUNSTBUS inspiratie en kruisbestuiving op.

Zo wordt de deelnemende persoon of personen geprikkeld tot originele resultaat, waarbij ze hulp krijgen van de kunstenaars.KUNSTBUS kunst is immers van iedereen “Ieder kind is een kunstenaar, de kunst is er een te blijven als je groot wordt.” Pablo Picasso

ACTIE STEUN STICHTING KUNSTBUS

Voor dit mooie initiatief is natuurlijk wel geld nodig.

Op 1 september 2018 startte de campagne Steun KUNSTBUS, met een prachtig artikel in de huis aan huis krant het Kompas (zie bij u op tafel) en tijdens de Hoeksche Waardse UIT-markt, en het Bram Roza Festival. De eerste donaties zijn reeds binnen. Geloof je ook in onze missie dat KUNST toegankelijk moet zijn voor iedereen, steun dan KUNSTBUS!

Dit kan als particulier maar natuurlijk ook als bedrijf. Als bedankje kan uw bedrijfsnaam op de bus geplakt worden en komen we in overleg een kunstactiviteit verzorgen op uw bedrijf.

De donatie mag gestoord worden op 

  • NL 73 RBRB 0983 4933 59
  • ivv KUNSTBUS en je naam en evt bedrijfsnaam
  • tav AG de GROOT

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.