Restauratie korenmolen De Goede Hoop in Mijnsheerenland voltooid

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Mijnsheerenland – De restauratie van de korenmolen De Goede Hoop, gelegen aan de Binnenmaas bij Mijnsheerenland, is voltooid. De molen zal op vrijdag 19 oktober 2018 om 15.00 uur officieel opnieuw in gebruik worden genomen. De openingshandelingen zullen worden verricht door de mevrouw M. Prins, een van de buren, en het gemeenteraadslid , de heer P.D. van Loo, onder toeziend oog van de molenaar, Wim van der Giesen.

Korenmolen De Goede Hoop, die uit 1749 dateert, was dringend aan restauratie toe. In 2011 werden de roeden (wieken) van de molen verwijderd. Omdat de biotoop van de molen zodanig was dat draaien niet mogelijk bleek, is met de omwonenden contact gezocht om te bevorderen dat de windvang om de molen te laten draaien verbeterd kon worden. Zij hebben hieraan van harte meegewerkt, waarna in 2016 plannen werden gemaakt om de molen weer draaivaardig te krijgen. In februari 2017 werden de oude roeden verwijderd en voor renovatie naar de molenwerkplaats Vaags in Aalten gebracht.

In november 2017 zijn de roeden opnieuw ‘gestoken’, waarna ook nieuw hekwerk werd aangebracht. Vervolgens zijn er dit jaar nog andere werkzaamheden aan de molen aangebracht, waaronder vervanging van de windpeluw en de vang, alsmede een volledige schilderbeurt.
Het bestuur van de Stichting Molens Binnenmaas heeft rond de her-ingebruikname van korenmolen De Goede Hoop enige festiviteiten georganiseerd. Vanaf 14.00 uur zijn de genodigden welkom aan de Molenweg 17 in Mijnsheerenland. Het officiële gedeelte van het programma begint om 15.00 uur en aansluitend is er gelegenheid de gerestaureerde molen te bezichtigen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.