Corona-uitbraak bij verzorgingshuis Alerimus locatie de Buitensluis Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Numansdorp – Bij verzorgingshuis  de Buitensluis van Alerimus zijn 6 bewoners en 2 medewerkers tot nu toe besmet met het Coronavirus. Het gaat om zes bewoners van de 1e en 2e etage (lichte zorg). Ook twee medewerkers blijken besmet. Deze week nog testen we alle medewerkers en bewoners van deze afdelingen laat Alerimus weten.

In afwachting van de testresultaten en om zichtbaar te krijgen wat de omvang van de besmetting is, wordt de Buitensluis de aankomende dagen gesloten voor alle niet noodzakelijke bezoeken. De bibliotheek gaat dicht en alle openbaar toegankelijke activiteiten worden stilgelegd.

Bezoek blijft mogelijk
Bezoek aan bewoners blijft wél mogelijk. Bezoekers kunnen hun tag gebruiken om de Buitensluis te betreden óf aanbellen. Wél is het dragen van een mondkapje vanaf heden verplicht in de gehele Buitensluis. Het is dus niet langer een dringend advies. Ook treffen we op de 1e en 2e etage extra maatregelen.

Ten aanzien van bezoek op de 1e en 2e etage geldt:

  • Elke bewoner kan één keer per dag één bezoeker in het eigen appartement ontvangen.
  • De bezoeker kan blijven zolang hij/zij wil, maar het bezoek is wel aaneengesloten. Bezoeken worden bijgehouden in het bezoekerslogboek.
  • De bezoeker draagt in de Buitensluis en op de afdeling verplicht een mondkapje.
  • De bezoeker draagt op het appartement beschermende middelen en kleding. Wij zullen hierin voorzien.

Op de Meerzorg en de verpleegafdeling kunnen bewoners (meerdere) bezoekers ontvangen zoals zij dat nu gewend zijn, uiteraard met inachtneming van de geldende RIVM-richtlijnen en huisregels.

Openbaar toegankelijke welzijnsactiviteiten zijn opgeschort
De Buitensluis is de komende dagen gesloten, behalve voor bezoekers van onze bewoners. Dit staat ook bij de entree aangegeven. Alle openbaar toegankelijke welzijnsactiviteiten in de Buitensluis zijn opgeschort:

  • Bij Amalia en Bij de Oma’s zijn gesloten.
  • De inloop van Pameijer is gesloten.
  • De bibliotheek is gesloten.
  • De bingo in de grote zaal is afgelast.
  • De kapper en pedicure zijn gesloten.

Maatregelen gelden in elk geval tot en met 12 oktober
Alle bovengenoemde maatregelen gelden in elk geval tot en met maandag 12 oktober en zullen per dag worden beoordeeld. Alle betrokkenen zijn hierover persoonlijk geïnformeerd. Het is een ingrijpende boodschap voor ons en alle betrokkenen. Tot nu toe zijn we van een besmetting onder de bewoners van onze zorglocaties gevrijwaard gebleven en dat is bijzonder te noemen. Nu is het meer dan ooit zaak om onverkort alle geldende richtlijnen en adviezen te volgen. Samen staan we sterk! 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren