E-waste race gestart in Hoeksche Waard

683

11545HOEKSCHE WAARD – Van 9 maart tot 3 april 2015 loopt er een E-waste race in de Hoeksche Waard. Vandaag vond bij OBS ’t Kraaiennest in Piershil een gastles plaats en daarmee is de E-waste race geopend. Tien scholen nemen het vanaf maandag 9 maart tegen elkaar op om in vier weken zoveel mogelijk kapot klein elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. 

Mensen kunnen hun elektronisch afval aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd wordt het klein elektronisch afval dan opgehaald door scholieren. Op deze website wordt de score tussen de scholen online bijgehouden. De scholen strijden om een schoolreisje naar Nemo in Amsterdam voor de hele klas.

De E-waste race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder primaire grondstoffen hoeven te worden onttrokken. Bovendien maakt de E-waste race recyclen leuk en gemakkelijk.

De scholen die meedoen zijn: O.B.S de Tandem, Willibrordusschool, O.B.S ’t Kraaiennest, O.B.S. de Gouwaert, O.B.S de Dubbeldekker, C.B.S. de Vliet, O.B.S het Anker, O.B.S de Klinker, O.B.S de Schelf en C.B.S het Spui. Deze E-waste race is een initiatief van RAD Hoeksche Waard in samenwerking met Weee Nederland. Bij de gastles waren Rene Huisman van RAD Hoeksche Waard en Ad Wijngaards van de gemeente Korendijk aanwezig.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.