Demonstratie Animal Rights op 20 oktober in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

STRIJEN – Op zaterdag 20 oktober demonstreert de dierenrechtenorganisatie Animal Rights in Strijen tegen de jacht en specifiek tegen de opening van het jachtseizoen. Deze demonstratie vindt plaats van 13.00 tot 16.00 uur en bestaat uit toespraken, een persmoment en een optocht door Strijen.

De route van de optocht loopt vanaf het Waleplein via de Trambaan, de Schoolstraat, Kerkstraat, Nieuwestraat, Binnensingel, Noordstraat, Nieuwestraat en Walewegje terug naar het Waleplein. De demonstranten begeven zich tijdens de optocht alleen op het trottoir en maken gebruik van spandoeken en geluidversterkers, zoals een megafoon.

Recht op demonstratie
Het recht op demonstratie is een democratisch recht dat is verankerd in de Grondwet. Voor het houden van een betoging of demonstratie is dan ook geen vergunning nodig. Animal Rights heeft de gemeente Strijen voorafgaand in kennis gesteld van de demonstratie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren