Stiltewandeling op Tiengemeten

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Tiengemeten, Zuid-Holland, Nederland, Europa, Tiengemeten

Zondag 28 oktober is het de dag van de stilte. Natuureiland Tiengemeten is dé ideale plek om rust te ervaren en je hoofd leeg te maken. Ga mee met de stiltewandeling en spreek andere zintuigen aan dan tijdens een gewone wandeling. Een ervaren coach van Natuurmonumenten begeleidt de wandeling en stopt regelmatig voor een geleide meditatie. Door te luisteren naar wat in de natuur gebeurt – vogels die fluiten, het water en de wind – ervaar je ultieme rust. Een bijzondere ervaring waar je nog lang met een glimlach aan terug zult denken.

Stilte

Stilte is iets wat we bijna niet meer tegenkomen in het dagelijks leven. Tegelijkertijd is het nodig om regelmatig stil te zijn, omdat we zoveel in ons hoofd leven. Het wandelen in stilte, waarbij regelmatig gestopt wordt voor een geleide meditatie, voelt eerst misschien even vreemd en onwennig. Maar al gauw ervaar je andere sensaties dan gebruikelijk: aandacht voor je adem, voor de grond onder je voeten, voor de geluiden om je heen, voor de kleuren groen in de natuur en voor het gevoel van de wind op je huid.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemetenonder activiteiten. De excursie begint met de overtocht met de pont om 10.00 uur vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland) en  duurt ongeveer 2 uur. Leden van Natuurmonumenten betalen € 5,00 voor deze excursie, niet-leden € 8,00 en kinderen respectievelijk € 4,00 en € 7,00. Kinderen van OERRR betalen € 4,00.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.