Hé doe de deur dicht!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Hé doe de deur dicht!’ Met dit thema focust de Nationale Brandpreventieweken dit jaar vooral op het jonge gezin, waarbij er extra aandacht wordt besteed aan de risico’s van rookverspreiding. Het doel is ouders van jonge kinderen te verleiden om (eenvoudige) maatregelen te treffen voor een brandveilige woonomgeving.

Immers, jong geleerd is oud gedaan. Hoe eerder we het belang van brandveiligheid aanleren, hoe bewuster we omgaan met onze veiligheid, des te minder kans op brand. Uit onderzoek komt naar voren dat het sluiten van binnendeuren een positief effect heeft op de tijd die je hebt om jezelf tijdens een woningbrand in veiligheid te brengen. Vandaar extra aandacht voor: het altijd sluiten van binnendeuren en het plaatsen van hoorbare rookmelders.

Ook gemeente Oud-Beijerland doet weer mee aan de Nationale Brandpreventieweken door, samen met de brandweer, aandacht te besteden aan de gevaren van brand en de maatregelen die inwoners zelf kunnen nemen om de risico’s te verkleinen.

Dit gebeurde vandaag op het Molenplein en op woensdag 24 oktober van 09.15 tot 13.00 uur bij de kinderboerderij aan de Boezemsingel.

Op beide dagen is er ook een tankautospuit van de brandweer aanwezig. Voor de kleintjes een leuk en leerzaam moment om te zien hoe de brandweer te werk gaat. Voor hun ouders en overige belangstellenden hebben we voorlichtingsmateriaal beschikbaar en geven we praktische tips.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren