Scholenmarkt Voortgezet Onderwijs OBS De Schelf in ‘s-Gravendeel druk bezocht!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

‘s-Gravendeel – De dertiende versie van de scholenmarkt voor Voortgezet onderwijs op dinsdag 30 oktober op OBS de Schelf in ‘s-Gravendeel was weer een enorm succes. OBS de Schelf vindt een zorgvuldig keuzeproces en goede advisering over de overstap naar het Voortgezet Onderwijs van groot belang. Daarom organiseert OBS de Schelf deze markt al jarenlang met veel plezier.

Alle leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Puttershoek, Strijen, ’s-Gravendeel en Maasdam waren door OBS de Schelf uitgenodigd om deze belangrijke markt te bezoeken tussen 19.00 en 21.00 uur. Alle scholen van Voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard en het eiland van Dordrecht waren aanwezig met een uitgebreide stand.

Zelfs een enkele school uit Zwijndrecht was present. Daarnaast was het mogelijk om tweemaal een presentatie van een school te bezoeken. Naar schatting 400 mensen hebben deze avond bezocht als start voor het keuzeproces voor een vervolgopleiding na de basisschool. Sommige kinderen en ouders wisten bij binnenkomst echt nog geen voorkeur voor een school te noemen. Anderen wisten al heel erg duidelijk een naam te noemen van de school waar ze over wilden worden geïnformeerd. Deze eerste kennismaking is bijzonder waardevol, omdat men na deze avond gericht de verschillende open dagen kan bezoeken of gastlessen kan volgen op de school van een mogelijke keuze.

In het voorjaar van 2019 zullen de leerlingen van groep 8 definitief een keuze moeten maken rekening houdend met het advies van de basisschool. Zit uw kind nu in groep 7 en heeft u deze avond gemist? De laatste dinsdag van de maand oktober in 2019 zal zeker worden gereserveerd voor een veertiende versie van deze succesvolle markt.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren