Zinkwegse Boys ruim langs Hekelingen.

Oud-Beijerland – In een subliem effectieve 2e helft wist Zinkwegse Boys thuis een 1-2 opgelopen achterstand bij rust om te buigen in een 5-2 overwinning. John Ackon was met 2 goals en een assist de “man of the match” bij de Zinkweg maar het hele team mag een groot compliment gegeven worden voor de getoonde veerkracht.

ZWB opende sterk. John Ackon brak in de 3e minuut door, kapte wat tegenstanders uit en wist vervolgens de mee opgekomen Richard van Ruiven met een steekpass te bedienen. De laatste hield het overzicht en stiftte het leder schitterend over de uitkomende keeper heen, 1-0. Hierna was het Hekelingen wat een minuutje later een beste kans om zeep hielp door van dichtbij over te schieten. In de 19e minuut wist de tegenstander wel op gelijke hoogte te komen door balverlies bij  Zinkweg vlijmscherp af te straffen. Een bliksemcounter via strak positiespel volgde en het stond 1-1. Hierna ontspon zich een open wedstrijd waarin Hekelingen, dat voor de 4e keer in 7 wedstrijden een tegenstander uit de kopgroep trof, liet zien dat ze goed combinatiespel op de mat kunnen leggen. Op slag van rust kwamen ze op voorsprong uit een vrije trap. De bal werd in 1 keer hard en laag op doel gekogeld en keeper Martijn Krediet kon de bal niet klemmen. De tegenstander werkte de rebound snel binnen waarna Krediet, na hierna wat spelers in de scrimmage over zich heen gekregen te hebben, zich geblesseerd in de rust moest laten vervangen door de [na 4 weken] weer herstelde Stephan van Ruiven.

Vlot na de thee kwam Zinkwegse Boys op 2-2. Het was Mees Lebbink die in de 48e minuut over rechts doorbrak en bekeken laag in de hoek binnen schoot. Hierna liet ook Hekelingen zich weer gelden maar Stephan van Ruiven keerde 2 keer een gevaarlijke inzet. In de 70e minuut werd John Ackon uit een lange bal aangespeeld en hij zette hierna zijn technische actie langs de verdediging in. Onderweg werd hij aangetikt maar de goed leidende scheidsrechter liet doorspelen waarna Ackon 1 op 1 met de keeper kwam. Uiterst beheerst schoof hij de bal links in het uiterste hoekje, 3-2. Een paar minuten later knikte Sander van Hamburg een corner van Ronald van Ruiven hard binnen en het stond 4-2. Het slotakkoord was wederom voor Zinkwegspits John Ackon. Op aangeven van Mees Lebbink kwam hij 1 op 1 met een verdediger, kapte zich vrij en joeg de bal langs de keeper waardoor de 5-2 overwinning een feit was. Met 16 punten uit 7 wedstrijden staat Zinkwegse Boys gedeeld aan kop met BZC Zuiderpark. Op 1 punt achterstand met 1 wedstrijd minder volgt ZBC’97.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.