Nieuwe natuurserie ‘Johan gaat Nat’ vanaf zaterdag op TV Rijnmond

174

Regio Rijnmond – Johan Overdevest duikt in het nieuwe programma ‘Johan gaat Nat’ in de wereld van water. Het zesdelige programma wordt vanaf zaterdag 10 november uitgezonden op TV Rijnmond en Rijnmond.nl. De eerste aflevering van de natuurserie is aanstaande zaterdag om 17.15 uur te zien.

In Johan gaat Nat onderzoekt presentator Johan Overdevest de rol van water in de provincie Zuid-Holland. In onze provincie is veel water te vinden, dat kansen biedt voor onder andere natuur, recreatie en economie. Maar water kent ook een keerzijde: Klimaatverandering kan zorgen voor teveel water en een tekort aan schoon water. In de afleveringen van die natuurserie staat elke week één van de volgende thema’s centraal: waterzuivering, natuur en recreatie, klimaatadaptatie en bodemdaling, transport, zoet en zout water, veiligheid.

Belangrijke rol

‘De provincie Zuid-Holland wil haar inwoners een gezonde en aantrekkelijke omgeving bieden om in te leven, te werken en te recreëren. Daarin speelt water een belangrijke rol’, legt Johan Overdevest uit. ‘Om te leven maken we gebruik van drinkwater van goede kwaliteit en irrigatiewater voor land- en tuinbouw. Voor transport over water heeft Zuid-Holland een uitstekend waternetwerk en er zijn veel mogelijkheden voor recreatie op, rond en onder water. En er komen steeds meer innovaties op het gebied van waterberging. Deze nieuwe zesdelige serie belicht al deze aspecten’, aldus Overdevest.

Johan gaat Nat wordt iedere zaterdag om 17.15 uur uitgezonden op TV Rijnmond en Rijnmond.nl. Kijk op https://www.rijnmond.nl/tv/programma/164/Johan-gaat-natvoor meer informatie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.