Hekelingen-Zinkwegse Boys: 3-0 Verdiende overwinning voor de kampioenskandidaat.

3 Min Read

Vóór aanvang van de wedstrijd spraken de trainers van de clubs nog even met elkaar af met elkaar mee te rijden naar de vervolgopleiding voor oefenmeesters. Een mooie illustratie van de sportieve verhoudingen, die ook tijdens de leuke pot zouden blijken; gewoon een faire wedstrijd, zeker mede door de prima leiding van scheidsrechter Ricardo Warring!

Terwijl kampioens-concurrent Overmaas dure punten morste tegen Goudswaardse Boys deed Hekelingen goede zaken: Zinkwegse Boys werd met 3-0 geklopt.

Gezien het wedstrijdbeeld was deze uitslag terecht. De bezoekers waren wellicht te mat om aanspraak te kunnen maken op een beter resultaat. Het geblesseerd uitvallen van spelbepaler Otman Fertoute, hoewel prima vervangen door de Mike Fiere, zorgde ook voor enige onrust bij de ploeg. Hekelingen was met name over de linkerflank veel gevaarlijker. In de eerste helft waren de bezoekers qua voetbal zeker niet slecht, maar steeds nét niet scherp genoeg. Slordigheden in de opbouw zorgden ervoor, dat spits Simon van Rheeden nooit werd bereikt. Het lukte de goaltjesdief geen enkele maal aan de aandacht van zijn bewakers te ontsnappen. Dat was natuurlijk ook de verdienste van de sterke defensie van de gastheren. Toch duurde het tot de 52e minuut dat het toch ietwat te matte spel van de Zinkweggers werd afgestraft: Wesley Sturre rondde keurig af na een goede combinatie over de linkerkant. Toen een wederom over de linkervleugel opgebouwde aanval de 2-0 opleverde (72e minuut), ditmaal door Timon de Bel, werd duidelijk, dat de thuisploeg een maatje te groot was voor de gasten.

Verwoede pogingen om terug te komen in de wedstrijd, bijvoorbeeld via invaller Jeremy van der Hoeven, die met een technisch hoogstandje zijn directe tegenstander te kijk zette, leverden niets op. Het werd zelfs 3-0, toen Hekelingen een werkelijk schitterende combinatie op de goede grasmat legde. Nick Koopal scoorde de goal in de 85e minuut.

Conclusie: Hekelingen is gewoon qua beleving een stapje verder dan Zinkwegse Boys, iets waar de ervaren laatste man van de verliezende ploeg, Bas Koelemeijer, zijn team na afloop in de kleedkamer nog even fijntjes op attendeerde.