Industriële Revolutie in de textiel

154

WelzijnHoekscheWaard_kleinOUD-BEIJERLANDDe werkgroep culturele uitstapjes van Stichting Welzijn Hoeksche Waard organiseert een lezing door Peter Vleugel over de Industriële Revolutie op dinsdag 3 maart 2015 van 10.00 – 12.00 uur in de Gravin voorafgaand aan een dagtocht. De kosten van deze lezing inclusief eenmaal koffie/thee zijn 3,50 euro.

De bijbehorende dagtocht begint op woensdag 11 maart 2015 met een bezoek aan het Weverij Museum te Geldrop alwaar we koffie/thee met een “weverke” geserveerd krijgen. Daarna volgt een rondleiding door het museum.

De artikelen die u tijdens de rondleiding op de getouwen geweven ziet worden, zoals katoenen- en halflinnen theedoeken, tafelkleden en servetten, badhanddoeken en diverse stoffen, zijn in de museumwinkel tegen aantrekkelijke prijzen te koop. 

Na het bezoek aan het Weverij Museum is er gelegenheid om zelf Geldrop te verkennen.

’s Middags brengen we een bezoek aan het kasteel in Geldrop (met audiotour) en krijgen thee/koffie/wijn/pilsje op de kasteelhoeve.

De kosten voor deze dagtocht zijn €  37,50. Dit is inclusief de busreis, koffie/thee met gebak bij het Weverij Museum, een rondleiding door het museum en een audiotour door het kasteel in Geldrop (incl. een consumptie op de kasteelhoeve).

  • De bus staat om 8.00 uur op de parkeerplaats en vertrekt om 8.15 uur precies.
  • Vertrek (en aankomst) is bij de parkeerplaats van de Open Hof, W. van Vlietstraat te Oud-Beijerland.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.