Tegels met QR-Code bij het monument Luchtoorlog Hoeksche Waard 1940-1945

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Samen met de leerlingen van groep 8 van obs De Klinker legde Piet dinsdagmiddag een aantal tegels met QR-code bij het monument Luchtoorlog Hoeksche Waard 1940-1945. “Het is belangrijk dat de (oorlogs)geschiedenis niet vergeten wordt. Fijn dat jullie daaraan vanmiddag letterlijk een steentje mogen bijdragen”, zo hield Piet van Leenen de geïnteresseerde kinderen voor.

Maar liefst 37 tegels brengen de geschiedenis van de luchtoorlog tijdens WO II, het leven en sterven van de overwegend jeugdige vliegtuigbemanning boven en op het grondgebied van de Hoeksche Waard door middel van een QR-code in beeld. “Een eigentijdse en mooie manier om bezoekers het verhaal achter het monument en voor wie het is opgericht te vertellen”, aldus initiatiefnemers en bestuursleden van de gelijknamige stichting Anton de Man en Jan van Tol. De schoolkinderen zijn onder de indruk en stil – nou ja, voor even dan – nemen ze de informatie tot zich. Want aangrijpend is het wel… de gedachte dat Amerikaanse en Canadese jongens van amper 20 jaar hun leven gaven voor onze vrijheid!

Op zaterdag 13 mei 2017 vindt om 14.00 uur de jaarlijkse herdenking, waaronder het leggen van kransen, plaats bij het monument. Iedereen is hierbij van harte welkom.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.