PvdA-Kamerlid Van Dijk op bezoek bij zorgboerderij de Lindehoeve in Mookhoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

MOOKHOEK – Gijs van Dijk, lid van de Tweede Kamer voor de PvdA, brengt vrijdagmiddag 16 november een werkbezoek aan zorginstelling Cavent. Samen met enkele kandidaat-raadsleden krijgt hij een rondleiding in zorgboerderij de Lindehoeve in Mookhoek.

Directeur Jan Windey zal tijdens het bezoek (van 13.00 tot 15.00 uur) ook vertellen over het innovatieve bouwproject Stougjesdijk en de manier van werken bij Cavent. Een voorbeeld daarvan is het gebruik van apps en een vernieuwende aanpak van de zorg.

Cavent is een kleinschalige aanbieder van zorg voor mensen met een verstandelijke handicap. De instelling werd in 1967 opgericht en begon in Klaaswaal. De instelling is er trots op nog altijd zelfstandig te zijn en dat directeur Windey alle bewoners bij naam kent.

Kamerlid van Dijk komt uit de vakbond. Hij koos voor de PvdA omdat die partij ‘net als de vakbond FNV een organisatie is die weet wat de problemen zijn waar mensen tegenaan lopen’. Van Dijk: ,, Met die overtuiging heb ik me dan ook gekandideerd als Tweede Kamerlid voor de PvdA. Ik wil me, net als nu bij de FNV, inzetten voor die sociale samenleving waar iedereen gelijke kansen op een mooi leven heeft.’’

Na het werkbezoek aan Cavent zal Van Dijk samen met de kandidaat-raadsleden flyeren in ’s-Gravendeel en in gesprek gaan met inwoners over de gemeenteraadsverkiezing op 21 november.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren