Ladies Circle verzorgt kerstdiner bij Aan Tafel met…

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Serviceclub Ladies Circle 55 (De Hoeksche Circle) verzorgt op woensdag 21 november een kerstdiner voor de bezoekers en vrijwilligers van Aan Tafel Met… in activiteitencentrum De Vlier aan het Penningkruid in Putterhoek.

Bij Aan Tafel Met… eten buurtbewoners af en toe met elkaar en wordt de maaltijd verzorgd door vrijwilligers, waaronder een aantal cliënten van activiteitencentrum De Vlier. Dit keer verzorgen de dames van de Serviceclub voor zowel de vrijwilligers als voor de vaste bezoekers het diner, dat deels thuis wordt voorbereid. De dames serveren het diner in De Vlier voor de 30 bezoekers van het eetproject. Daarna houden zij nog een bingo.

De Vlier is een kleinschalig activiteitencentrum in Puttershoek.

Voor wie?

In De Vlier komen dagelijks gemiddeld tussen de 20 en 25 mensen met een lichamelijke beperking, een verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel en mensen die om een andere reden gebaat zijn bij dagbesteding. Door hun beperking zijn zij (nog) niet in staat om betaald werk te verrichten. Dagbesteding is dan een goed alternatief. Waar mogelijk komen zij zelfstandig naar De Vlier. Er is beperkt groepsvervoer mogelijk.

Begeleiding

In De Vlier werkt een vast team begeleiders. Iedere cliënt heeft één begeleider die fungeert als persoonlijk begeleider (pb-er). Deze is het eerste aanspreekpunt voor de cliënt en zijn/haar familie. Ook werken er leerlingen en stagiaires. Bij veel activiteiten wordt dankbaar gebruik gemaakt van de inzet van vrijwilligers.

Het gebouw en de omgeving

De Vlier is gevestigd op de begane grond van een wooncomplex. Het gebouw staat in het nieuwbouwgedeelte van Puttershoek. In het gebouw is ook een praktijk voor fysiotherapie. 

De Vlier is één van de locaties van de dagbesteding Hoeksche Waard van de Gemiva-SVG Groep. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.