Overstroom ik?

0
525

Schermafbeelding 2014-10-21 om 16.21.28REGIO – Een groot aantal gemeenten in onze regio overstroomt als er bij een hoge waterstand een dijk doorbreekt. Het risico op een overstroming is bestempeld als één van de belangrijkste risico’s in onze regio, een risico dat natuurlijk niet ophoudt bij de regiogrens. Daarom lanceerde het Rijk onlangs de landelijke publiekswebsite www.overstroomik.nl met een bijbehorende app.

Verhogen risicobewustzijn en zelfredzaamheid

De website en de app zijn een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en Rijkswaterstaat. Het doel is het risicobewustzijn en de zelfredzaamheid van iedereen in Nederland bij grote overstromingen te verhogen. Dit vanuit het idee dat een grote overstroming altijd mogelijk is, ondanks alle voorzorgsmaatregelen. De website geeft op postcodeniveau de maximale waterhoogte bij een grote overstroming en een algemeen handelingsperspectief.
Het is géén crisiswebsite voor als er daadwerkelijk een overstroming is. De website en app geven informatie in de ‘koude fase’, dus als er nog niets aan de hand is. Is er wel een crisissituatie, dan is de veiligheidsregio aan zet.

Tot op postcodeniveau inzicht in de waterstand

Benieuwd tot hoe ver uw huis onder water komt te staan bij het doorbreken van een dijk? Kijk dan op www.overstroomik.nl of download de app in de Apple Store of Google Play.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.