Ambulancepost Klaaswaal krijgt een nieuw pand samen met Huisartsenpost ’t Hellegat en Zorggroep Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Het nieuw te bouwen 'zorgcluster' omvat straks behalve onze ambulancepost ook Huisartsenpost 't Hellegat en Zorggroep Hoeksche Waard. (Ontwerp RoosRos.)

Klaaswaal – Er komt een  splinternieuw ambulancepost in Klaaswaal! Het huidige gebouw is gedateerd, niet zo duurzaam en door de jaren heen te klein geworden. Pluspunt is dat de bestaande uitrukpost op een ideale plek staat om de hele Hoeksche Waard snel te kunnen bedienen.

Het idee om het huidige pand van een extra bouwlaag te voorzien, bleek technisch niet haalbaar. Maar de architect die we hiervoor in de arm hadden genomen, RoosRos Architecten, kwam met een betere oplossing: zij koppelden ons aan Huisartsenpost ’t Hellegat en Zorggroep Hoeksche Waard, twee eerstelijns zorgorganisaties die ook naar nieuwe huisvesting op zoek waren.

Met z’n drieën betrekken we het nieuwe pand, waar we elkaar makkelijk kunnen aanspreken, helpen en versterken. Het gebouw komt te staan op de plek van de huidige ambulancepost. Die wordt komend voorjaar gesloopt. Vervolgens bouwt ontwikkelaar Built by De Wildt een zogeheten ‘zorgcluster’ naar ontwerp van RoosRos. De nieuwbouw sluit naadloos aan op de vormgeving van de naastgelegen brandweerkazerne.

Rond de zomer van 2024 nemen we als huurders onze intrek. In het pand blijft ook nog ruimte over voor eventuele zorgpartners die later nog willen aanhaken. Tijdens de sloop en de bouw maakt de Ambulancepost gebruik van noodhuisvesting op het terrein van de brandweer voor hun medewerkers. De ambulances krijgen gedurende die periode een logeerplek in de brandweerkazerne.

De huidige post – het bruine lage gebouw links vooraan – wordt komend voorjaar gesloopt. (Foto Eric IJdo.)

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.