Strijen wint van Zuidland

STRIJEN – De Strijense hoofdmacht deed afgelopen zaterdag goede zaken voor de positie op de ranglijst. Door een prachtige 2-1 overwinning op Zuidland stegen zij enkele plaatsen en vinden zich terug op de 7e plaats. Echter alle ploegen kruipen steeds dichterbij elkaar in de opnieuw spannende competitie in de 2e klasse D; alleen Neptunus-Schiebroek loopt uit op de concurrenten en behaalde afgelopen zaterdag de eerste periodetitel.

Strijen startte goed op de perfekte grasmat en via de vleugels creeerden zij vele kansen.  In de 11e minuut resulteerde dit in de openingstreffer; de in de basis gestartte Karam Bensedjed stelde na een heerlijke aktie Dion van Kralingen in staat de bal achter keeper Cas Abbas te deponeren en in de 17e minuut werd het zelfs 2-0. Aan de basis stond Alwin van der Werff die enkele spelers passeerde en de bal panklaar legde voor Mark Stam; met een heerlijke streep plofte zijn inzet tegen het net. Aansluitend had Rik Bakker nog de pech dat zijn vrije trap door de Zuidland-keeper uit de hoek getikt werd. Er leek weinig aan de hand totdat in de 44e minuut Neal van Buuren heel verrassend zijn ploeg weer terug in de race bracht na onachtzaamheid in de Strijense defensie.

In de tweede helft zakte het spelpeil tot een bedenkelijk niveau en konden beide ploegen nauwelijks een vloeiende aanval op de grasmat leggen. Nadat Glenn Mulder na twee gele kaarten het veld diende te verlaten was het zelfs zwaar billen knijpen voor de Strijenaren, zeker na het in de blessuretijd tegen krijgen van 2 vrije trappen op de rand van het strafschopgebied.  Routinier Ricardo Rapmund kon echter de buitenkansjes niet verzilveren.

A.s. zaterdag speelt Strijen opnieuw thuis en wel tegen Hellevoetsluis, de ploeg waar ze in de afgelopen jaren nauwelijks een puntje op konden bemachtigen. De aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.