Goudswaardse Boys wint van ZBC ’97

GOUDSWAARD – Afgelopen zaterdag zorgde Goudswaardse Boys voor een even verrassende als verdiende overwinning op de virtuele koploper van de 4e Klasse G. Tegen de kampioenskandidaat uit Zwijndrecht begonnen de mannen van trainer Leo Tol nerveus.

Zo stichtten namens ZBC ’97 Giovanni Klaverweide, Elvis Versluis en Sabit Kayhan gevaar in de Goudswaardse defensie.  Ook de thuisclub liet zich in offensief opzicht niet onbetuigd en nam halverwege de eerste helft brutaal de leiding. Na slordig Zwijndrechts verdedigingswerk ontdeed Joeri Heistek zich van Gregory Gyebi en Mohammed Auassar en poeierde hard raak: 1-0. Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Nadat doelman Bryan Huijzers eerst nog een vrije trap van Elvis Versluis uit zijn doel wist te houden moest hij in de 26ste minuut alsnog capituleren na een listige schuiver van Mario Bolder: 1-1. Daarna waren beide ploegen wat meer aan elkaar gewaagd en leek de rust aan te breken met een gelijke stand. In de extra tijd van de eerste helft echter rondde opnieuw Joeri Heistek voorbereidend werk van Thomas Keijzer en Robin Verhoeven af: 2-1.

Na de thee was ZBC ’97 geen schim meer van de imponerende ploeg in de eerste helft. Het was voornamelijk te danken aan hun doelman dat de Goudswaardse ploeg niet verder uitliep. Onder anderen Joeri Heistek en Thomas Keijzer kregen uitstekende mogelijkheden. Darwyn Pennock bediende zowel invaller Ezra Scheggetman als Floris van der Weijden op maat, maar zij vonden evenals Ricardo Hoogwerf, met een vrije trap, een uitstekende ZBC-keeper Pim Versluis op hun weg. Oefenmeester Leo Tol: “verdedigend gaven we nauwelijks iets weg en ook als hard werkend collectief was de zege zeker op basis van de tweede helft verdiend”.