NBSVV en Zinkwegse Boys delen

3 Min Read

Nieuw-Beijerland – In de laatste wedstrijd voor de winterstop hebben NBSVV en Zinkwegse Boys met 1-1 gelijk gespeeld. Na een bloedeloze eerste helft zonder doelpunten scoorden in de tweede helft de beste mannen van beide teams, Patrick Ridderhof en Kevin Brasser, de goals.

Bij een temperatuur net boven nul was de eerste helft er niet eentje om erg warm van te worden. Er waren welgeteld drie kansen voor Zinkweg en twee voor Nieuw-Beijerland. Bij gebrek aan aanvallers bestond de frontlinie van ZWB uit middenvelders en de jongelingen voorin bij NBSVV waren onmachtig tegen de ervaren verdedigers van de gasten. Dit resulteerde in een veelal weinig verrassend schaakspel op het middenveld. Een afstandsschot van Sjoerd Bestebreur namens NBSVV en een kopbal van ZWB-er Kevin Brasser waren nog het meest dreigend. Hoewel je het aan de stand op de ranglijst wel zou verwachten, was er van enig niveauverschil weinig te zien.

Na de thee wel direct vuurwerk. NBSVV-aanvoerder Patrick Ridderhof kreeg het op zijn heupen, flitste over links langs twee tegenstanders en knalde de bal gedecideerd in de lange hoek: 1-0. Geïnspireerd door dit succes herhaalde hij deze actie binnen 6 minuten nog tweemaal, waarbij beide schoten in de handen van Zinkweg-keeper Stephan van Ruiven terecht kwamen. De tweede 10 minuten van de tweede helft was het vooral ZWB-er Kevin Brasser die opviel. In de 64e minuut werd een individuele actie van Brasser nog ternauwernood afgestopt, maar in de 66e minuut scoorde hij de gelijkmaker door de bal na een snelle één-twee met Mike Fiere hard in de korte hoek te knallen. NBSVV zakte het laatste kwartier van de wedstrijd wat in om het punt over de streep te trekken, waardoor er een optisch veldoverwicht was voor Zinkwegse Boys. Gevaarlijk werd het echter alleen nog met twee vrije trappen van aanvoerder Mike Fiere, die respectievelijk door NBSVV-keeper Mike Barendregt en verdediger Stefan Hokke werden gestopt. Niels Jacobs was tussendoor nog eenmaal dreigend namens de thuisploeg. Deze Beijerland-derby verdiende en kreeg geen winnaar.