Het Doorkomstcomité Roparun Oud-Beijerland schenkt € 12.500,- aan Stichting Droomdag

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Het Doorkomstcomité Roparun Oud-Beijerland heeft vanwege de mooie en feestelijke doorkomst in 2018, een derde prijs gewonnen. Dit is een geldbedrag van € 12.500,–. Dit bedrag moet besteed worden aan (plaatselijke) initiatieven die passen bij de doelstellingen van de Roparun, steun aan palliatieve zorg voor mensen met kanker. Het Doorkomstcomité zal op maandag 17 december a.s. om 17.00 uur een cheque aanbieden aan Stichting Droomdag. De overhandiging vindt plaats in het kantoor van Schep, Langeweg 11 te Oud-Beijerland. 

Het is de derde keer dat Oud-Beijerland bij de Top 3 eindigt! In voorgaande jaren ontvingen Hospice Hoeksche Waard, Stichting Geven om Jong Leven, de Keppie Company, Stichting Look Good Feel Better, Stichting Ambulance Wens al mooie cheques van het Doorkomstcomité Roparun Oud-Beijerland. 

Stichting Droomdag 

Het doel van Stichting Droomdag is het verzorgen van een onvergetelijke, onbezorgde (te) gekke dag voor gezinnen waarvan een ouder kankerpatiënt is. De dromen van het gezin staan hierbij centraal, waarbij rekening wordt gehouden met de fysieke mogelijkheden van de gezinsleden. Het jongste kind van het gezin moet onder de 16 jaar zijn. Inmiddels heeft de stichting al ruim 200 gezinnen een onvergetelijke Droomdag mee mogen laten maken. 

Oprichtster van de Stichting Droomdag, Mary van Dueren-van der Meer, kreeg zelf in 2004 de diagnose borstkanker; ze was toen 35 weken zwanger van haar derde kindje. Ondanks de goede vooruitzichten bleek alle hoop 3 jaar later verloren. Haar ziekte, operaties, de intensieve behandelingen, enz. hadden een grote impact op haar gezin met 3 jonge kinderen. Daarbij kwam dan ook nog eens de angst van de kinderen hoe lang ze hun moeder nog bij zich zouden hebben. Er bestond toen nog geen organisatie die een mooie onvergetelijke droomdag organiseerde voor gezinnen zoals Mary. Dat was voor haar de aanleiding om Stichting Droomdag op te richten. 

Helaas is Mary in 2015 op 51-jarige leeftijd overleden. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren