Kaarsjes bij de graven van de omgekomen soldaten uit de Tweede Wereldoorlog in ‘s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

‘s-Gravendeel – Voor het derde achtereenvolgende jaar hebben leerlingen uit de groepen 8 van cbs De Bouwsteen uit ‘s-Gravendeel op kerstavond lichtjes geplaatst bij de graven van omgekomen soldaten uit de Tweede Wereldoorlog op de begraafplaats in het dorp ‘s-Gravendeel.

Rond de klok van 17.00 uur werd hetzelfde gedaan op zo’n 300 plaatsen in Nederland. Wethouder Van Etten van de gemeente Binnenmaas hield voorafgaand aan de plechtigheid op de oude begraafplaats een korte toespraak. Hij was blij met de uitnodiging en vond het belangrijk – zeker voor de kinderen – deze traditie in stand te houden en liefst verder uit te breiden. Hij gaf aan daarbij ook een persoonlijk motief te hebben: een oom van hem, die in het verzet mee deed, werd een dag voor de bevrijding in Mijnsheerenland doodgeschoten. Reden genoeg stil te staan bij onze bevrijders, niet alleen op 4 mei maar ook op Kerstavond.
Fijn dat er kinderen zijn die op deze avond en in hun vakantie de moeite nemen naar deze herdenking te komen!
 
Na het plaatsen van de lichtjes en een minuut stilte op de oude begraafplaats, werd er ook nog een lichtje neergezet op de nieuwe begraafplaats, waar ook nog een soldaat ligt begraven.
 
 
Foto’s: W.Vergeer

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren