‘s-Gravendeel verliest bij Rozenburg dankzij twijfelachtige strafschoppen

5 Min Read

Rozenburg – Twee twijfelachtig gegeven strafschoppen door scheidsrechter Rozenboom hebben de wedstrijd voor ’s-Gravendeel doen verliezen tegen Rozenburg.

’s-Gravendeel startte de wedstrijd voortvarend. Want al na twee minuten spelen kwamen de Seuters via Jelle v/d Starre op voorsprong. Na goed doorzetten van Marco Kruijthof aan de linkerflank kon hij de bal met wat windvoordeel knap voorgeven. v/d Starre kon met een halve sliding de bal achter Rozenburg doelman Wouter Bloothoofd werken 0-1. Even later was het Marco Kruijthof zelf die een scoringskans kreeg. Een diep gegeven bal van Jordy Westein deed hem in balbezit komen, maar de poging van Kruijthof ging net naast. In de minuut hier op volgend kwam Rozenburg op gelijke hoogte. Een slordigheidje in de ’s-Gravendeelse defensie deed Floris v/d Heuvel in balbezit komen die de 1-1 op zijn naam mocht brengen. In de zeventiende minuut kreeg ’s-Gravendeel de eerste strafschop tegen. Luc Rozendaal werd in onbalans gebracht en viel ter aarde, hij raakte daarbij onbedoeld met de arm de bal. Strafschop oordeelde arbiter Roozeboom. Protest leveren heeft in zo’n geval nooit zin. Bryan v/d Laan kon door dit buitenkansje Rozenburg op de 2-1 voorsprong brengen. ’s-Gravendeel probeerde voordeel te trekken van de wind in de rug. Maar ondanks het vele balbezit kwam de gelijkmaker maar niet op het scorebord. Een kopbal van Jelle v/d Starre, na goed voorgeven van Zoey Hoogwerf, verdween in de armen van Bloothoofd.

Na de theepauze kon Rozenburg profiteren van de wind. Maar het was toch ’s-Gravendeel wat de eerste uitgelezen kans kreeg in de tweede helft. Geheel vrijstaand kopte Zoey Hoogwerf de bal in de handen van de Rozenburgse doelman. Met nog een kwartier te spelen was doelman Bloothoofd zeer attent op een inzet van Marco Kruijthof en voorkwam hierdoor de 2-2. Rozenburg kreeg na zevenenzeventig minuten spelen een indirecte vrije trap toegewezen. De bal werd door een ’s-Gravendeelse verdediger recht omhoog geschoten en verdween in de handen van doelman Dennis Sleiffer. Terugspeelbal volgens de scheidsrechter. Maar de muur van ’s-Gravendeel loste dit goed op onder aanvoering van Dennis Sleiffer zelf. Jelle v/d Starre kreeg met nog negen minuten op de klok de kans op 2-2. Hij stevende alleen op doelman Bloothoofd af, maar het laatste tikje was iets te ver voor hem uit, waardoor de doelman de bal in zijn handen kreeg.
De tweede strafschop wat ’s-Gravendeel tegen kreeg was ook opmerkelijk. Tegen Jordy Westein werd overduidelijk een overtreding begaan, maar dat zag scheidsrechter Roozeboom over het hoofd. Wat hem wel opviel was dat Westein nu zelf in zijn ogen een overtreding beging. En weer wees de arbiter naar de strafschopstip. Wederom was het aanvoerder Bryan v/d Laan die de strafschop mocht verzilveren, 3-1. In blessure tijd kreeg Sven Akkerman nog een uitgelezen kans om de stand ietwat draaglijker te maken, maar zijn inzet ging over. Een beetje gedesillusioneerd vertrok ’s-Gravendeel huiswaarts.
In de tweeëntachtigste minuut een opmerkelijke wissel bij ’s-Gravendeel. Na een afwezigheid van ongeveer vijf maanden ( stage gelopen in Malta) maakte Youri Ton zijn rentree in het eerste elftal van ’s-Gravendeel.
De volgende wedstrijd voor ’s-Gravendeel is thuis tegen Den Bommel. Aanvang op Sportpark De Trekdam is 14.30 uur.