Eerste zorgmedewerker uit onze regio ingeënt

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto GGD ZHZ
Zorgwaard Verpleegkundige Aletta is vanmorgen als eerste zorgmedewerker uit onze regio ingeënt met een coronavaccin. Op de priklocatie Deetoshal in Dordrecht kreeg ze het Pfizer-vaccin toegediend.

Aletta werkt als verpleegkundige in een verpleeghuis van Zorgwaard in Hoeksche Waard. Ze had sowieso al het besluit genomen zich te laten vaccineren. De confrontatie met besmette bewoners tijdens haar werk heeft haar versterkt in de overtuiging dat het heel belangrijk is dat er nu een vaccin is. Ze heeft geen moment getwijfeld. Toen ze hoorde dat er een vaccin kwam zei ze al ‘dat ze vooraan in de rij’ zou staan. Na Aletta worden vandaag ruim 325 zorgmedewerkers gevaccineerd op vaccinatielocatie in Dordrecht.

Vaccin
Het vaccin wordt twee keer toegediend met een tussenpauze van minimaal 21 dagen. Dat betekent dat zorgprofessionals die zich aanmelden, in de periode van vaccinatieweek 1 tot en met 3 de eerste vaccinatieprik toegediend krijgen. In vaccinatieweek 4 tot en met 6 ontvangen zij de tweede prik. De eerste cyclus eindigt op 26 februari.

Vaccinatielocatie
Sporthal Deetos is gekozen vanwege de centrale ligging in de regio, de ruime parkeermogelijkheden en de goede bereikbaarheid per openbaar vervoer. In de sporthal is een EHBO post aanwezig waarbij medewerkers van het Rode Kruis ondersteuning bieden.  Daarnaast is de sporthal al vaker ingezet als locatie voor vaccineren en biedt alle benodigde faciliteiten.

Meer informatie
Voor meer informatie over vaccinatie en veel gestelde vragen over het vaccin kijk op www.coronavaccinatie.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.