Voorbereidingen nieuwe wijk Land van Essche III in Strijen gestart

675

STRIJEN – Vorige week is in het toekomstige woningbouwplan Land van Essche III een archeologisch onderzoek gestart. Het gebied ligt binnen de driehoek Schenkeldijk, Land van Essche II en de Randweg. Voor het bodemonderzoek worden onder meer graafmachines gebruikt.

Op dit moment is de gemeente Strijen aan het bekijken op welke wijze het stilgelegde woningbouwplan Land van Essche III (‘t Kleine Loo) weer kan worden opgestart. Zodra het gebied in verschillende kavels is verdeeld, wordt een eerste informatiebijeenkomst voor omwonenden georganiseerd. De planning is dat deze in april 2018 wordt gehouden. Zodra hierover meer bekend is krijgen omwonenden persoonlijk een uitnodiging.

Gelijktijdig met het opstellen van een verkavelingsschets wordt het bestemmingsplan voor dit gebied voorbereid. Bij het opstellen van een bestemmingsplan moet altijd worden beoordeeld of het gebied een bepaalde archeologische waarde heeft. De toekomstige wijk Land van Essche III blijkt van een hoge archeologische waarde. Het is zodoende heel goed mogelijk dat er materialen in de bodem voorkomen die moeten worden onderzocht.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.