Goed nieuws voor Kees Dam na behandeling in Amerikaans ziekenhuis

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De Mayo Clinic in Rochester, Minnesota. Hier wordt Kees Dam behandeld. 

De behandeling van kankerpatiënt Kees Dam in een Amerikaans ziekenhuis laat een positief resultaat zien.

In december werd in korte tijd meer dan 650.000 ingezameld om de behandeling van Kees Dam in de Verenigde Staten mogelijk te maken.  Hij krijgt daar een behandeling die in Nederland voorlopig nog niet mogelijk is. Kees Dam heeft de ziekte van Waldenström, een vorm van lymfeklierkanker. In Nederland is hij uitbehandeld.

Op internet houdt de familie Dam een dagboek bij. Op 14 februari konden ze dit melden:

“Vandaag een dag met veel afspraken. We begonnen vanmorgen bij iemand van de apotheek, die alle medicijnen die Kees slikt doornam en controleerde. De tweede afspraak, en wel de spannendste van vandaag, was bij de arts, over de uitslag van de scan. De arts feliciteerde ons, omdat er een complete remissie van de kanker is! De scan zag er goed uit. Niets meer terug te vinden van de ziekte.

We waren er stil van. Niet te bevatten dat we vandaag al zulk groot nieuws te horen hebben gekregen. We gingen er vanuit dat we vandaag zouden horen of de behandeling iets of niets gedaan zou hebben. En dat we pas over twee maanden te horen zouden krijgen of het tot genezing geleid zou hebben of niet…

Wat een wonder! Wat is God groot en goed!

De artsen kunnen niet zeggen of ook de ziekte van Waldenström nu weg zal blijven. Dat zullen we in de toekomst moeten zien. “

Kees Dam kan nog niet naar Nederland terugkeren. Zijn weerstand is nog te laag, er is nog te veel kans op infecties en hij kampt met een virus. Kees en zijn familie rekenen erop dat hij nog ongeveer twee weken in de Verenigde Staten zal moeten blijven.

Meer informatie over de actie is te vinden op de website www.medischehulpaankees.nl .


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.