Excursie Wintervogels en erfgoed in de Oeverlanden Strijensas

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Ik kon het niet laten vanochtend nog even naar de Oeverlanden te rijden voor wat mooie sfeerplaatjes. - Foto Berny Schop

STRIJENSAS – Een nieuwe excursie van Hoekschewaards Landschap is de ‘Watervogels en Erfgoed in de Oeverlanden’-excursie. Op zaterdag 2 maart kunt u gewapend met een verrekijker deelnemen aan deze excursie. Samen met gidsen van Het Hoekschewaards Landschap gaan wij wintervogels bekijken.

Het vertrekpunt is de parkeerplaats aan de linkerkant bij de Oeverlanden even na het passeren van de brug de ‘Oude Dame’ in Strijensas. Vanaf het parkeerterrein wandelen wij het Oeverland in en onderweg wordt er verhaald over de Oeverlanden, het erfgoed en aanwezige planten en dieren. De nadruk ligt op de over het algemeen in ruime mate aanwezige vogels. De vogelwaarnemingen strepen wij aan in een streeplijst. Wij rekenen op een gevulde streeplijst. Zin om mee te gaan en de streeplijst te vullen?

De excursie begint op zaterdag 2 maart ’s middags bij de parkeerplaats op de Buitendijk 1 te Strijensas nabij het Veerhuis en de brug de ‘Oude Dame’. De excursie duurt van 13:30 tot 16:00. Zo mogelijk meenemen: Verrekijker.

Kosten: 3 euro voor leden HWL, 5 euro voor niet-leden en 2 euro voor kinderen tot 12 jaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.