Verwaarloosde pony met ontstoken hoeven ingeslapen na controle dierenpolitie

791
Foto Dierenpolitie Rijnmond

Hoeksche Waard – Afgelopen jaar is een houder van een pony aangesproken op het feit dat hij het dier moest laten behandelen door een hoefsmid als gevolg van hoefbevangenheid. Dit was keurig gebeurd. Echter bleek bij een controle door de dierenpolitie op maandag 4 maart dat de man toch zelf de hoeven van het dier had gekapt.

Dit was echter op een zodanige manier gedaan dat het dier op het bot liep en dat er diverse ontstekingen de kop op hadden gestoken. Gelet op de ondragelijk pijn die het dier moest hebben is door een dierenarts besloten het dier in te laten slapen. Tegen de eigenaar wordt (uiteraard) proces-verbaal opgemaakt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.