Zinkwegse Boys worstelt zich langs Simonshaven

Bij hekkensluiter Simonshaven heeft Zinkwegse Boys een benauwde 1-2 overwinning behaald. Na een 1-1 ruststand leek het er even op dat Zinkweg de thuisploeg in deel twee zou overlopen, maar het scoorde uiteindelijk nog maar één keer. De drie punten werden gekoesterd, want daarmee blijft de nacompetitie in zicht.

Er stonden maar liefst zes andere spelers aan de aftrap bij Zinkwegse Boys in vergelijking met de basisopstelling van een week eerder. Een harde windkracht 6 over de lengterichting van het veld maakte normaal voetballen onmogelijk. Dat wind mee een duidelijk voordeel oplevert werd ook in deze wedstrijd bevestigd. Reeds in de 10eminuut wist Simonshaven dat te benutten. Waar Zinkwegse Boys van achteruit rustig probeerde op te bouwen, resulteerde dat echter in het inleveren van de bal en met een schuiver na een balletje breed leidde de thuisploeg met 1-0. Zes minuten later kwamen de Boys goed weg toen een schot van Simonshaven op de lat eindigde. Pas na 20 minuten wist ZWB er voor het eerst echt uit te komen middels Martijn van Zuuren. De overtreding om hem tegen de houden leverde een vrije trap op op ongeveer 20 meter van het doel. Mike Fiere schoot met uiterste precisie de bal buiten bereik van de keeper via de binnenkant van de paal binnen: 1-1. Daarna kwamen er opnieuw kansen voor Simonshaven. Zo haalde Kevin Brasser de bal van de doellijn na een corner en een schot uit de tweede lijn ging maar net naast. Regelmatig maaiden spelers over de bal heen doordat de harde wind steeds weer verraste. Voor rust counterde Zinkweg nog tweemaal gevaarlijk, maar zowel John Ackon als Martijn van Zuuren kwamen niet tot een doelpoging.

Met de wind in de rug begon Zinkwegse Boys de tweede helft furieus. Simonshaven werd een kwartier lang teruggedrongen in de eigen 16. Onder andere de uitstekend genomen corners van Richard van Ruiven zorgden voor veel dreiging en een serie grote kansen. De bal wilde er maar niet in, zo leek het. Uiteindelijk was de negende kans na rust raak. Richard van Ruiven leverde de bal middels een vrije trap perfect af bij de tweede paal, waar Justin de Lange de 1-2 binnen kopte. Een beestachtige bui barste daarna los boven het veld en met de regen spoelde ook het overwicht van Zinkweg weg. Het laatste kwart van de wedstrijd was zeker niet het beste deel. Gelukkig was keeper Stephan van Ruiven alert bij een counter van de thuisploeg en op een te korte terugspeelbal van zijn verdediging. Eenmaal was hij al geklopt, maar Richard van Ruiven wist de inzet van Simonshaven voor het doel te stoppen. In blessuretijd kwam ZWB nog tot een kopballetje en Simonshaven tot een slap schot uit de tweede lijn, maar de drie punten gingen mee naar de Zinkweg. Welkome punten die hard nodig zijn om de nacompetitie in beeld te houden.