Heinenoord wint van SHO

5 Min Read

Heinenoord – Ondanks het slechte weer en de vooruitzichten op storm wisten vele supporters de weg naar het Sportcomplex De Tienvoet te vinden.Het was dan ook bijzonder jammer, dat door de harde wind het onmogelijk was er een normale wedstrijd van te maken.

De meeste ballen kwamen dan ook niet aan tot ergernis van de spelers en het publiek.Uit de eerste corner schoot Richie Basoski dan ook ver over en naast wat zich veelvuldig herhaalde.
Ook de combinatie tussen Richard Stolte en Richie Basoski mislukte en leverde de volgende corner op.De mannen van Ralph Kalkman kwamen naar mate de eerste helft vorderde beter in hun spel, maar konden de mogelijkheden nog niet verzilveren. Op aangeven van Richie Basoski kreeg Andrew van Tiggelen een dot van een kans de score te openen, echter doelman Peter Konings stond op de juiste plaats en voorkwam een doelpunt.

Nadat Jordey van Dam de bal niet onder controle kon krijgen was er ook een misverstand in de Beijerlandse verdediging, maar niemand profiteerde.De enorme kans om op voorsprong te komen kwam in de 33e minuut toen Remco Buist alleen op doelman Peter Konings af ging, maar faalde in de afwerking door naast te schieten. Het antwoord kwam meteen daarna van Kevin Angel Quejjo, die oog in oog met Heinenoord doelman Dillan Heijnen kwam, echter ook hij kreeg de bal niet tussen de palen. Zo eindigde het eerste bedrijf met een beter Heinenoord in de brilstand: 0 – 0.

Ook de tweede helft begonnen de mannen van coach Ralph Kalkman goed met een vrije trap van Jordey van Dam wat nog een prooi was voor Peter Konings. In de 54e minuut was het wederom Jordey van Dam, die de buitenspelval ontliep, alleen op doel af ging en de S.H.O. sluitpost het nakijken gaf. 1 – 0. De Beijerlanders gingen op jacht naar de gelijkmaker wat een enorme kans voor aanvoerder Bob Vermunt opleverde, echter zijn kopbal ging rakelings over de lat. De klok op het scorebord stond op 61 minuten, toen scheidsrechter John Kraak uit Piershil een wijs besluit nam. De weersomstandigheden waren op dat moment zo bar, dat hij besloot de wedstrijd te staken. Na ruim 10 minuten kwamen de mannen weer op het veld, scheen de zon inmiddels en was de wind gaan liggen.

Dit gaf de mannen van coach Sander Fakkel vleugels, want de S.H.O. ers kwamen als herboren uit de kleedkamer. Daarvoor ging eerst een pegel van Andrew van Tiggelen maar net over het vijandelijke doel, terwijl vervolgens keeper Dillan Heijnen volledig gestrekt moest.Een gevaarlijke vrije trap van de ingevallen Jasper Huisman werd fraai door aanvoerder Toine v.d. Berg weg gewerkt, die op zijn beurt de ingevallen Dejan de Feiter aan het werk zette, maar in zijn rush werd gestopt door Bob Bison. Er volgde een aantal corners die Dillan Heijnen volop werk gaven, maar hetzij klem of stompend, de NUL bleef in stand. De laatste poging op de gelijkmaker kwam van Giovanni Breevaart, maar zijn pegel van afstand ging over.

Na bijna 10 minuten blessuretijd klonk eindelijk het verlossende eindsignaal van scheidsrechter John Kraak en pakte De Noord DRIE belangrijke, dik verdiende punten. Gele kaarten waren er voor Ramon Salas en Leon Steketee van Heinenoord en Danny Kerpel en Dennis Groosjohan van S.H.O. Na afloop bleef het nog lang gezellig druk onder het genot van een hapje en een drankje en met zang van Robert Sand.