Ventura Sport verliest topper van Gemini

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

STRIJEN – Ventura Sport heeft de topper in de strijd om het kampioenschap afgelopen zaterdag verloren van Gemini. De bezoekers uit Gouda wonnen in de Apollohal met 17-18 en namen de koppositie over van Ventura.

Beide ploegen stonden voor aanvang van de wedstrijd op een gedeelde eerste plaats met 16 punten uit 9 wedstrijden. De winnaar zou, met daarna nog 2 speelrondes te gaan, een grote stap richting het kampioenschap kunnen zetten. Aanvankelijk kwam Ventura Sport het beste uit de startblokken. Na 10 minuten stonden de Strijenaren met 4-2 voor. Toen brak er echter een sterke periode aan van Gemini, waarop Ventura onvoldoende antwoord had. Hierdoor draaiden de gasten de achterstand om naar een 4-6 voorsprong en bouwden die vervolgens zelfs uit naar 6-11. In de laatste minuten voor de pauze kon Ventura dat nog verkleinen tot een 7-11 ruststand.

Snel aanhaken was het devies voor Ventura in de 2ehelft, maar het eerste doelpunt na rust was voor Gemini; 7-12. Toch wist Ventura zich terug te vechten en bij 10-13 leek het daarin te slagen, maar Gemini strafte slordigheden aan Strijense kant keihard af en liep weer uit naar 10-16. Ventura weigerde zich gewonnen te geven, probeerde met diverse wissels het tij te keren en bleef strijden voor een goed resultaat. Bij 13-18 brak er daardoor nog een serieus slotoffensief aan van Strijense kant. Met 4 doelpunten op rij werd in korte tijd het verschil teruggebracht naar 1 doelpunt: 17-18. Helaas was toen de slotminuut al ingegaan en kreeg Ventura geen kans meer op de gelijkmaker.

“Zeer zuur”, aldus Ventura-coach Marcel Versteeg. “We verliezen de wedstrijd achteraf gezien al in de eerste helft, waarbij Gemini optimaal profiteerde van een zwakke fase van onze kant. Dat verschil van ongeveer 4 doelpunten konden we pas in de slotminuten verkleinen met een alles-of-niets poging, maar het kwam te laat. We zullen nu in ieder geval zelf onze laatste 2 wedstrijden moeten winnen en dan maar afwachten en heel hard hopen dat Gemini nog ergens tegen een nederlaag aanloopt.”

Doelpuntenmakers Ventura Sport:Lotte Buitendijk 5x, Arnold in ’t Veld 5x, Lennert Leunis 2x, Leanne Brugts 1x, Nienke Brugts 1x, Siebe Buitendijk 1x, Arco Dalm 1x, Steven Heesterman 1x.

Stand 4e klasse J:
1. Gemini 10-18
2. Ventura Sport 10-16
3. Olympia (S) 11-14
4. Thor (R) 10-10
5. Sperwers 10-8
6. ’t Capproen 9-2
7. Nikantes 10-2

Aanstaande zaterdag speelt Ventura Sport in Hellevoetsluis tegen ’t Capproen. Aanvang 14:35 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren