Kleuters en school: het belang van spel en fantasie

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Leeuwenhartschool

Oud-Beijerland – Op donderdag 4 april vindt op de Leeuwenhartschool in Oud-Beijerland een informatieochtend plaats. De ochtend is speciaal voor ouders van kinderen in de leeftijd van 3 tot 5 jaar die een schoolkeuze moeten maken.

Tijdens de bijeenkomst wordt dieper ingegaan op de rol van fantasie en spel bij kleuters. Aspecten waar steeds meer vraag naar is bij ouders. Hierbij gaan we in op de rol van fantasie en spelend leren binnen het vrijeschoolonderwijs. Hoe deze onmisbaar zijn voor een goede ontwikkeling zowel op school als daarbuiten. 

“We zien de populariteit van vrijescholen in de regio enorm toenemen”, zo vertelt Anita Torenvlied, schoolleider van de Leeuwenhartschool, enthousiast. “We schrijven dit toe aan ouders die steeds kritischer worden over de school waar ze hun kind naar toe sturen. Dit begint al bij de kleuters.”

Wetenschappelijk bewijs
“Hoe wij lesgeven op de Vrijeschool wordt steeds vaker ondersteund door wetenschappelijk onderzoek”, vult Anita aan. “Bijvoorbeeld ook de rol die muziek en beweging heeft op een goede ontwikkeling van de hersenen en het gedrag van kinderen in de basisschoolleeftijd. Iets wat wij al vele jaren binnen ons onderwijs doen. Het vrijeschoolonderwijs staat door deze onderzoeken steeds vaker centraal als voorbeeld voor vernieuwingsscholen. Het is dus logisch dat steeds meer ouders kiezen voor vrijeschoolonderwijs.”

Vanwege de toenemende vraag, organiseert de Leeuwenhartschool en extra informatieochtend, speciaal voor ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijdscatagorie 3 tot 5 jaar. Tijdens de informatieochtend is ook ruimte voor het stellen van vragen en kan uw kind worden ingeschreven. Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Meer informatie: www.leeuwenhartschool.nl/informatieochtend


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.