€ 3.445 euro opgehaald voor Amnesty International in ’s-Gravendeel en Maasdam

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

De collecte van Amnesty International, die van 11 tot en met 17 maart 2019 plaatsvond in o.a. ’s-Gravendeel en Maasdam, heeft 3.445 euro opgebracht. Ruim 30 vrijwilligers collecteerden voor de mensenrechtenorganisatie.

In ’s-Gravendeel werd dit jaar € 2.308 opgehaald voor het werk van Amnesty en in Maasdam € 1.137. De organisatie dankt alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet.

Opbrengst van onschatbare waarde
Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde.

Het belang van de collecte
Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Bijvoorbeeld om mensen die alleen maar gevangenzitten omdat ze kritiek hadden op hun regering vrij te krijgen. Mensen als Azam Farmonov uit Oezbekistan. De mensenrechtenverdediger kwam in oktober 2017 vrij, nadat hij bijna twaalf jaar had vastgezeten en volgens zijn vonnis nog drie jaar cel te gaan had. Tijdens zijn detentie werd Farmonov gemarteld, toch weigerde hij te bekennen dat hij zich schuldig had gemaakt aan afpersing – een verzonnen aanklacht. Amnesty voerde actie voor Farmonovs vrijlating.

Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.