SSS pakt belangrijk punt uit bij Alexandria

Rotterdam – Afgelopen zaterdag wederom een belangrijke wedstrijd voor SSS uit Klaaswaal.De uitwedstrijd tegen Alexandria’66. De tegenstander kan ook nog wel enkele punten gebruiken en is ook nog niet geheel veilig. Vandaar het belang van beide ploegen om voor de volle winst te gaan. Trainer Mark Smeding van SSS moest wederom wat puzzel werk doen. Enkele spelers kwamen gelukkig vervroegd terug van hun wintervakantie.  Ook Sven Moerland terug van zijn avontuur in Australië. Dit helaas wegens familie omstandigheden.

Alexandria’66 ging goed van start in de begin fase van de wedstrijd. Dit leidde al voor de thuisploeg tot een goed resultaat. Abed Kayyal verraste volkomen doelman Ricardo Minnes van SSS en schoot de bal keihard in het doel. 1 – 0. SSS in de aanval en op de linkerzijde van het veld wordt Ryan Richard onderuit gehaald. Hierna de vrije trap van SSS genomen door aanvoerder Frank van der Linden. Helaas wordt de bal tot hoekschop gestompt door keeper Jack Grootjes. In de 15e minuut was het raak voor SSS. Door slecht uitverdedigen van de thuisploeg profiteert Max Pelkman en scoort de 1 – 1. Wat later uit een goed genomen uittrap van doelman Minnes richting de zestien op Max Pelkman, echter zijn kopbal op de keeper van Alexandria’66 wordt wederom tot hoekschop verwerkt.

Bijna profiteert de thuisploeg door slecht uitverdedigen van SSS, echter scheidsrechter Turk floot voor een eerder gemaakte overtreding. Beide teams kregen nog wat kansen de eerste helft van de wedstrijd. Gelukkig wisten de gasten de doelman van SSS niet te passeren.

De tweede helft bij de eerste hoekschop in het voordeel van SSS wordt de bal goed uitverdedigd en leverde geen gevaar op voor de thuisploeg. Alexandria’66 in de aanval en het schot van Abed Kayal gaat net over het doel van SSS. Wat later geluk voor SSS het schot van Romano Niamut wordt gelukkig van richting veranderd en gaat net naast het doel van Minnes.Ook Tim Lader van SSS moest een keer de bal van de lijn halen.

Wat later scoort David Widarto de 2 – 1 uit een goed genomen vrije trap.In de 22e minuut wordt Maarten van Rennes onderuit gehaald en de aanvaller van Alexandria’66 kon vertrekken naar de kleedkamer. Wat later in de wedstrijd uit een corner ging het schot van Feni Bileti net naast. De druk van SSS neemt toe met kansen voor Pelkman en met de doorgeschoven Stefan Gerritse wiens kopbal net naast gaat. Ook wordt nog een doelpunt van SSS afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase de vrije trap van SSS genomen door Frank van der Linden. Uit zijn voorzet profiteert Stefan Gerritse en scoort de 2 – 2. De pech wat later voor Feni Bileti de bal ging via de onderkant van de lat niet in het doel maar stuitte terug in het veld. Eindstand 2 – 2

De volgende wedstrijd is thuis tegen Hellevoetsluis op 6 april 2019.