IKC Wereld op Centrum in Oud-Beijerland daagt kinderen uit om meer te bewegen!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: IKC Wereld op Centrum

Oud-Beijerland – Bewegen en sporten is goed voor je, daar kan geen twijfel over bestaan. Dat vinden ze bij Wereld op Centrum ook! 

‘Als je goed zorgt voor kinderen, zorg je goed voor de wereld’ aldus Yvette Goudriaan, mededirecteur Wereld op Centrum. In het Sportief IKC De Wereld op Centrum, werken Kinderopvang en Onderwijs samen vanuit dezelfde pedagogische visie. Het is een bruisende en sportieve plek waar alle kinderen en medewerkers zichzelf kunnen zijn. In een doorgaande lijn van 0 tot 13 jaar ontwikkelen kinderen zich in een veilige en rijke leeromgeving. Zo ontdekken zij hun identiteit en kwaliteiten en leren deze in relatie met anderen te benutten. Een goede voorbereiding op hun toekomstige plek in de hedendaagse maatschappij. 

Sport verbindt, is gezond en zorgt voor meer begrip en respect voor elkaar. Op de school is iedereen gelijk maar niemand hetzelfde. Met behulp van fysieke sport werkt de school aan het (mentaal) weerbaar maken en een gezonde leefstijl voor de kinderen. Zo organiseren zij samen met de sportpromotors van Regiekr8 de Wereldsportdagen. Er is speciaal voor de Wereld op Centrum de Wereldsportdagen Kalender ontwikkeld. Tijdens deze dagen kunnen kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en zich uitleven op het gebied van sport en spel. Er komen verschillende verenigingen sportworkshops geven. Zo zijn de Wereldsportdagen afgetrapt met Boxing Company. Deze kick-off begon met een pittige challenge onder de leerkrachten, waarbij de kinderen enthousiast hun juf of meester aanmoedigden. Vervolgens mochten de kids aan de slag onder begeleiding van de instructeur en kennismaken met verschillende oefeningen van boksen. 

Om de twee weken vindt er een andere sportactiviteit plaats om leerlingen de kans te geven om te ontdekken welke sport of beweegactiviteit bij ze past. Het allerbelangrijkste het bevorderen van de weerbaarheid, sportiviteit en gezondheid van de kids, aldus mededirecteur John staps. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren