Lezing door Hein Stufkens

174

Oud-Beijerland – Op donderdag 28 maart om 20.00 uur geeft drs. Hein Stufkens een lezing in Oud-Beijerland, met als titel:De Grondwet voor geluk”.

Hein Stufkens is filosoof en auteur van tal van boeken op het grensvlak van filosofie en religie. Zijn inspiratie vindt hij in de mystieke tradities van het christendom en van andere grote spirituele stromingen. (www.lacordelle.nl)

Deze lezing heeft als invalshoek de Bergrede uit het evangelie van Mattheüs. Volgens Erasmus bevat deze tekst ‘de filosofie van Christus’. Volgens velen vormt ze het hart van de christelijke spiritualiteit en is een urgente boodschap, ook voor onze tijd. Met tal van citaten uit andere religieuze en filosofische tradities wordt duidelijk hoe universeel en actueel deze woorden blijven.

De lezing wordt gehouden in het kerkje van Vrijzinnigen Hoeksche Waard, Beneden Molendijk 35 in Oud-Beijerland.

Kosten: € 10,- incl. koffie/thee en een drankje bij het napraten.

Kaarten via [email protected] of aan de zaal.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.