Bijzondere bijeenkomst en verhalen in het kerkje van Vrijzinnigen Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland – In plaats van een gewone kerkdienst wordt er op zondag 7 april een bijzondere bijeenkomst gehouden in het kerkje van Vrijzinnigen Hoeksche Waard in Oud-Beijerland.

Ds. Tom Rijken houdt een lezing over de kracht van de vrijzinnige gedachten. Hij stelt dat de kleur van de liefde het wint van de grijsheid van de dogmatiek.

Marc Chagall heeft de Bijbel krachtig vertaald in kleuren. In prachtige schilderijen die een boodschap achterlaten die ons diep kan raken. Hij zei eens: “zolang wij leven, moeten wij ons leven schilderen met de kleuren van de liefde”. De liefde waarvan Jezus van Nazareth zelf het voorbeeld is geweest.
Tom Rijken wil het verhaal van Jezus van Nazareth in de kracht van de ruimdenkende geloofstraditie laten klinken.

Na de lezing is er gelegenheid om onder het genot van een kop koffie/thee met elkaar na te praten. Een ieder is van harte welkom. Toegang gratis; een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Plaats en tijd: Beneden Molendijk 35, 3262 AA Oud-Beijerland; aanvang 10.30 uur, einde lezing circa 11.30 uur.

Verhalenkaravaan

In vroeger tijden werden in de Hoeksche Waard de lange winteravon­den gekort door elkaar verhalen te vertellen. Vanuit deze ‘kortavonden’ is de Verhalenkaravaan ontstaan.

Op woensdagmiddag 10 april komt de Verhalenkaravaan naar het kerkje van Vrijzinnigen Hoeksche Waard aan de Beneden Molendijk 35 in Oud-Beijerland. Twee verhalenvertellers zullen de sfeer van vroeger laten herleven, met verhalen uit eigen ervaring of van elders, van vroeger en van nu, die zomaar gebeurd zouden kunnen zijn. Boeiend en spannend, herkenbaar en mooi. Voor iedereen die het maar horen wil.

We zullen ook deze keer weer worden getrakteerd op ongelofelijke verhalen.  

U bent van harte welkom om deze oude traditie weer opnieuw te ontdekken en te beleven, onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers. Aanvang 14.00 uur, eindtijd ongeveer 16.00 uur. De toegang is gratis; een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren