Tennisvereniging Heynkensort is vanaf nu duurzaam met hun 59 nieuwe zonnepanelen en energiezuinige ledverlichting

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Heinenoord – Tennisvereniging Heynkensort  uit Heinenoord vierde dit weekend op feestelijke wijze de verduurzaming van hun club. Wethouder Huibert Steen van Hoeksche Waard opende de vereniging als duurzame club en de vereniging vertelde over de genomen stappen. Aansluitend was het tijd voor een borrel. Sportief Opgewekt verduurzaamde de tennisvereniging middels zonnestroom en duurzame ledverlichting.

Wethouder Steen: “De gemeente is enorm enthousiast over wat de tennisvereniging bereikt heeft. Met veel inzet hebben ze hun sportcomplex verduurzaamd. Een voorbeeld en stimulans voor andere verenigingen en voor de hele Hoeksche Waard.”

Over de verduurzaming
Dankzij 59 zonnepanelen en energiezuinige ledverlichting komt er jaarlijks 14.000 kg minder CO2 in de lucht. Bovendien bieden de besparingen Heykensort financieel voordeel.
Clubvoorzitter Hans Hoogland TV Heykensort is blij met de verduurzaming: “Zowel letterlijk als figuurlijk is het een verlichtend moment voor TV Heynkensort. We zijn blij dat we zowel ecologische als economische impact hiermee maken.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren