Gelijkspel voor Strijen tegen Sparta

Foto PE Fotografie

STRIJEN – In een aantrekkelijk duel vermaakten de Strijense Technische Unie equipe en Sparta AV het publiek van de eerste tot de laatste minuut. Mede door de uitstekende leiding van scheidsrechter S. Ifrandi uit Waddinxveen, die zonder gele kaarten de wedstrijd  leidde en regelmatig de voordeelregel prima toepaste, konden de spelers zich uitleven in een heerlijk potje voetbal.

Voetbaltechnisch was Sparta de bovenliggende partij, maar had de medewerking van keeper Natoe dos Santos nodig om aan de leiding te komen. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke inzet werd door hem half verwerkt en was Robin Verhorst er als de kippen bij om in de rebound de 0-1 aan te tekenen. Op slag van rust kreeg Alwin van der Werff de mogelijkheid Strijen langszij te brengen, maar schrok van de uitgelopen Sparta keeper Massimo van Ewijk die de bal voor zijn neus wegkaapte.

In de 83e minuut kreeg Strijen de verdiende gelijkmaker; Pascal Burger legde de bal na een voorzet panklaar terug op Colin van den Berg, die met een harde schuiver de bal in het Spartaanse doel schoof. Keeper Natoe dos Santos maakt vlak voor tijd zijn misser meer dan goed door een kopbal   van Michael Marengo met een katachtige reactie tegen de lat te tikken, waardoor de gelijke stand gehandhaafd bleef al zorgde Karam Bensedjed in de slotminuut nog voor opwinding door vanaf de middenlijn de bal met een boog over de voor zijn doel staande keeper van Ewijk te loodsen; echter de bal verdween langs de verkeerde kant van de paal.

Door dit resultaat sprokkelt Strijen weer een bonuspunt in de spannende 2e klasse D, waarin de concurrenten voor de onderste posities allen punten verspeelden en Nieuwenhoorn de leiding overnam van Neptunus-Schiebroek door hen met een 2-1 nederlaag naar huis te sturen.  Strijen gaat a.s. zaterdag op bezoek bij ex-koploper DCV in Krimpen aan de IJssel.