Wethouder Steen plaatst eerste zonnepaneel op dak van Van Gemeren Mechanisatie B.V. in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Gemeente Hoeksche Waard

Numansdorp – Circa 20 bedrijven in Numansdorp namen het initiatief om de daken van hun bedrijfspanden vol te leggen met ruim 15.000 (!) zonnepanelen, die gezamenlijk per jaar zo’n 4 miljoen Kilowattuur duurzame stroom opwekken. Stichting Energieke Regio Hoeksche Waard begeleidt de bedrijven in dit project.  

Op maandag 15 april  plaatste wethouder Huibert Steen het eerste zonnepaneel op het bedrijfspand van Van Gemeren Mechanisatie B.V. in Numansdorp. Na een hartelijke ontvangst bij het bedrijf gingen alle aanwezigen het dak op, zodat de wethouder de officiële handeling kon verrichten. Het project is aanbesteed aan Bluehome Zonnepanelen te Oud-Beijerland, de PV-installateur van onze regio.

Diverse bedrijven nemen deel aan dit grote duurzaamheidsproject

Tijdens deze feestelijke handeling was de Stuurgroep Energieke Regio Hoeksche Waard (Jaap Willem Eijkenduijn en Ilse Voogt) aanwezig net als diverse bedrijven van het bedrijventerrein in Numansdorp, die deelnemen aan dit grote duurzaamheidsproject. Jaap Willem Eijkenduijn van de Stichting Energieke Regio begeleidt de bedrijven bij dit project; van de aanbesteding tot en met de uitvoering ervan.

Een prachtig initiatief dat bijdraagt in het behalen van de doelstelling

 “Mijn complimenten aan deze groep ondernemers in Numansdorp”, aldus een enthousiaste wethouder Steen. “Het is een prachtig initiatief en een mooi voorbeeld waardoor hopelijk meer ondernemers volgen. Dit draagt bij om onze doelstelling te behalen om in 2040 energieneutraal te zijn (Energievisie Hoeksche Waard 2016-2020).”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.