Horecacertificaten voor deelnemers opleidingstraject HW werkt!

106

HOEKSCHE WAARD – Een groep van negen deelnemers is tijdens het volgen van een horecaopleidingstraject van HW werkt! in vijf maanden tijd klaargestoomd als keukenmedewerker. Op donderdag 18 april kregen zij de behaalde certificaten uitgereikt.  

Horecaervaring

De groep van 9 deelnemers aan het horecaopleidingstraject bestond uit kandidaten met een arbeidsbeperking en statushouders. Een aantal statushouders had al horecaervaring opgedaan in het land van herkomst, maar vond het door de taalbarrière lastig om een baan te vinden. De training is daarom op maat gemaakt door het leren van vaktaal toe te voegen aan het programma.

Tijdens de training leerden de deelnemers snijtechnieken, basisgerechten en het bereiden van maaltijden. Ook is er kennis opgedaan over hygiëne, materialen in de keuken en het samenwerken met een keukenbrigade. In aanvulling op deze training, behaalden de deelnemers het HACCP certificaat (Sociale Hygiëne), waardoor werk vinden in de horecasector makkelijker wordt.

Een baan of stage als resultaat

Een mooi gevolg van het doorlopen van dit opleidingstraject is dat de kandidaten hierna de kans krijgen om het geleerde direct in de praktijk te brengen. Vier deelnemers hebben met behulp van HW werkt! een baan gevonden en vijf deelnemers gaan stage lopen bij een restaurant of andere horecagelegenheid.

Samenwerking Pameijer

Het horecaopleidingstraject is tot stand gekomen in samenwerking met Pameijer. Deze samenwerking bevalt zo goed, dat HW werkt! en Pameijer meer trainingen en cursussen gezamenlijk gaan organiseren.                            

HW werkt!

‘HW werkt!’ is onderdeel van gemeente Hoeksche Waard en ondersteunt mensen om aan de slag te gaan. Het is een werkleerbedrijf waar mensen zich ontwikkelen, werkervaring opdoen en werknemersvaardigheden leren. Daarnaast is HW werkt! een werkbedrijf voor de mensen die aangewezen zijn op aangepast werk. Ten slotte maken de accountmanagers van HW werkt! de match tussen werkgevers en werkzoekenden met een bijstandsuitkering en/of een arbeidsbeperking. Kijk voor meer informatie op www.hwwerkt.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.