Heinenoord onderuit met 3 – 4 tegen Brielle

6 Min Read

HEINENOORD – Het is de mannen van coach Ralph Kalkman niet gelukt revanche te nemen op de 5-2 nederlaag tegen Brielle van december vorig jaar.

Al in de 3e minuut moest aanvoerder Toine v.d. Berg aan de noodrem trekken, toen de snelle Cladio Santos Silva was doorgebroken en het Heinenooddoel met rasse schrden naderde. Dat leverde hem een gele kaart op van scheidsrechter Jeroen Noordhoek uit Barendrecht en een penalty, die feilloos werd binnen geschoten door Michael van Dommelen. 0 – 1 . Dat was een vroege tegenvaller, dus moest Heinenoord op jacht naar de gelijkmaker. Een voorzet van Sander de Heus op Dejan de Heus was een eerste poging, waarbij Marcel v.d. Berg op tijd ingreep en de bal kon weg werken. En wederom was de snelle Cladio Santos Silva die er van door ging en een enorme pegel los liet, die over de lat scheerde. Een vrije trap van Richard Stolte kwam niet bij een medespeler, maar bereikte bij de tegenaanval wel Gino Stolk , in eerste instantie goed verdedigd door Martijn Terlouw echter in de rebound een herkansing kreeg en naast schoot. De Briellenaren bleven komen, waarbij de opgekomen Marvin Godschalk zijn rush beloonde met een gave voorzet, goed doorzien door Ramon Salas, zodat ook dit gevaar was geweken. Bij een bal, die te zacht werd terug gespeeld op doelman Dillan Heijnen, kon Martijn Terlouw ternauwernood redding brengen en voorkwam een zeker doelpunt. In de 23e minuut kon de geheel vrij staande Stevie Soares op rechts de bal aannemen en zonder enige tegenstand oprukken, vervolgens uithalen en met een schitterend schot Dillan Heijnen het nakijken gaf en de 2 – 0 op het scorebord bracht. Na ruim een half uur spelen kreeg Dejan de Feiter een mogelijkheid iets aan de stand te doen, maar zijn schot werd met veel moeite door doelman Mitchell Lieshout tot corner verwerkt. Nadat een combinatie tussen Richie Basoski en Richard Stolte werd onderbroken door de Brielse sluitpost werd op slag van rust bij een volgende aanval Sander de Heus binnen de zestien onderuit gehaald en dat betekende een penalty voor de thuisploeg. Jordey van Dam schoot hard en zuiver binnen en bepaalde de ruststand op 1 – 2.

Het tweede bedrijf begon met 2 wissels. Anthal v.d. Berg en Sander de Heus bleven achter in de kleedkamer en Andrew van Tiggelen en Mitch Fransen waren hun vervangers. De mannen van Ralph Kalkman gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar eerst moest Martijn Terlouw ingrijpen op een voorzet van Gino Stolk, waarbij Elwin Spoel werd uitgeschakeld. Op aangeven van Dejan de Feiter was het in de 56e minuut Andrew van Tiggelen die de verdiende gelijkmaker binnen schoot en dat betekende 2 – 2. Heinenoord werd sterker tot in de 67e minuut Andrew van Tiggelen de bal verspeelde en er twijfel ontstond over buitenspel in de verdediging.

Hier maakte Michael van Dommelen dankbaar gebruik van en na wat heen en weer gedoe verdween de bal uiteindelijk via de binnenkant van de paal achter de verbouwereerde Dillan Heijnen en kwam de 2 – 3 op het scorebord. Met nog een kwartier te gaan werd Dejan de Feiter vervangen door Nick Jonkman. Uit een corner van Jordey van Dam leek Mitch Fransen de gelijkmaker na de flipperkast situatie binnen te schieten, maar onbegrijpelijk ging de bal toch via de paal achter de doellijn. In deze fase van de strijd volgde verschillende hoekschoppen, waarbij Mitch Fransen de gevaarlijkste man was, maar persoonlijk niet werd beloond, waarbij vorige week Sander de Heus de maker was en deze zaterdagmiddag Toine v.d. Berg de gelijkmaker op zijn naam kreeg. 3 – 3. Gezien het verloop van de wedstrijd zou deze uitslag de juiste zijn geweest. Echter voor de zoveelste keer dit seizoen zit het venijn in de laatste minuut. Uit een corner zou Richard Stolte hands hebben gemaakt en wees scheidsrechter Jeroen Noordhoek naar de stip. Michael van Dommelen zag zijn eerste poging gestopt door Dillan Heijnen, maar kon in de rebound alsnog zijn hattrick voltooien en bracht de eindstand op 3 – 4.