Bewoners Philip van Dijkhof in Oud-Beijerland getrakteerd door de Historische Vereniging

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Dinsdag jl. bezochten  bestuursleden van de Historische Vereniging in het Spuidorp de bewoners van het Philip van Dijkhof. Zij feliciteerde hen met de straat waarin zij wonen. De Historische Vereniging heeft zich indertijd ingezet om een straatnaam naar deze nog onbekende in 1683 in Oud-Beijerland geboren hofschilder te vernoemen.De bewoners ontvingen van de Historische Vereniging een artikel over het leven van de schilder.

En  een exclusieve DVD met een uittreksel van het doopregister van de dorpskerk en  fotos van een gedeelte van het omvangrijk aantal schilderijen die Philip van Dijk heeft gemaakt. De DVD bevat ook een afbeelding van een zelfportret van de schilder wat hangt in het museum van Hessel Kassel. Volgens voorzitter Pieter Jan int Veld is het belangrijk dat de bewoners weten, wie de naamgever is van de straat waarin zij wonen. Door zijn aankopen als kunsthandelaar voor stadhouder Willem IV heeft Philip van Dijk aan de basis gestaan van de collectie van het Mauritshuis in Den Haag. Onlangs ontving de Historische Vereniging een aantal brieven die Van Dijk stuurde aan de stadhouder over de aankoop en restauratie van schilderijen.

De nieuwe bewoners waren blij verrast met het cadeau van de vereniging.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren